Quantcast
ΠΟΕ- ΔΟΥ: Τι λέει για την παραπομπή υπαλλήλων της ΔΟΥ Χολαργού στο Πειθαρχικό - enikonomia.gr
share

ΠΟΕ- ΔΟΥ: Τι λέει για την παραπομπή υπαλλήλων της ΔΟΥ Χολαργού στο Πειθαρχικό

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει καμία παραμπομπή των υπαλλήλων της ΔΟΥ Χολαργού για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους στο πειθαρχικό συμβούλιο εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ΠΟΕ-ΔΟΥ . Παράλληλα, η Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι την Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021 η ΔΟΥ Χολαργού δεν ήταν κλειστή αλλά λειτουργούσε μόνο με προσωπικό ασφαλείας για τις επείγουσες περιπτώσεις πολιτών λόγω του καύσωνα και των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ-ΔΟΥ ” Χθες υπήρξαν δημοσιεύματα στα οποία γίνεται αναφορά για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συναδέλφων μας από την ΔΟΥ Χολαργού για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς πολίτες κατήγγειλαν ότι πήγαν στην ΔΟΥ στις 11:00 το πρωί και βρήκαν τις πόρτες κλειστές. Το πραγματικό γεγονός είναι ότι την Τετάρτη 4.8.2021 η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Οργάνωσης της ΑΑΔΕ, κατόπιν εντολής της Διοίκησης έστειλε προς τις υπηρεσίες της Αττικής το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο ανέφερε τα εξής : “Δεδομένων των βεβαρημένων περιβαλλοντολογικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική εξαιτίας του καύσωνα και των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει, σήμερα 4.8.2021 οι υπηρεσίες που βρίσκονται στο νομό Αττικής θα λειτουργήσουν μόνο με το προσωπικό ασφαλείας. Στο τέλος της ημέρας θα γίνει επανεκτίμηση και θα ενημερωθείτε σχετικά. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τις υπηρεσίες αρμοδιότητάς σας». Ως εκ τούτου καμία ΔΟΥ δεν ήταν κλειστή και το προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετούσε τις επείγουσες ανάγκες των πολιτών. Αυτό έγινε και με την ΔΟΥ Χολαργού για την οποία διατάχθηκε από την Διοίκηση της ΑΑΔΕ πειθαρχική έρευνα μετά από καταγγελία φορολογούμενων πολιτών. Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπεται από τον νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις προηγείται προκαταρκτική έρευνα ή ΕΔΕ και αν προκύψουν ευθύνες τότε παραπέμπονται οι υπάλληλοι βάσει πορισματικής έκθεσης. Συνεπώς δεν μπορεί να γίνει καμία παραπομπή σε πειθαρχικό πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου”.

Στο πειθαρχικό στέλνει ο Πιτσιλής υπαλλήλους της ΔΟΥ Χολαργού επειδή έκλεισαν τις πόρτες στις 11 π.μ
Υπενθυμίζεται ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε χθες ότι, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έστειλε στο πειθαρχικό υπαλλήλους της ΔΟΥ Χολαργού που έκλεισαν τις πόρτες από τις 11 π.μ ύστερα από καταγγελίες που δέχτηκε.
Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλέστηκε σχετικές πηγές της ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής ενημερώθηκε ότι στη ΔΟΥ Χολαργού, οι πολίτες βρήκαν πόρτες κλειστές, ώρα 11 πμ ! Διέταξε αμέσως πειθαρχική έρευνα για την καταγγελία, όπως και για το γεγονός ότι στην ίδια εφορία, τα τηλέφωνα δεν… λειτουργούν, όταν καλούν οι φορολογούμενοι.

Επίσης, – πέραν της πειθαρχικής – διενεργείται και άλλη έρευνα, για να διαπιστωθεί αν και σε ποια έκταση υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις «υπολειτουργίας» υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.