Quantcast
Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop - Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες δικαιούχων - enikonomia.gr
share

Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop – Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες δικαιούχων

δημοσιεύτηκε:

Διευρύνονται οι κατηγορίες των δυνητικών δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» , όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων , Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , Επικρατείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Πρόκειται για το voucher ύψους 200 ευρώ το οποίο μπορούν λάβουν μαθητές και σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών για να αγοράσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, ( tablet, laptop , σταθερό υπολογιστή) υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια οι οικογένειες τους. Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται και οικογένειες που πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
Εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 που εντάσσονται στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (μεγαλύτερου των 6 χιλιάδων ευρώ και έως 15 χιλιάδες ευρώ) και ταυτόχρονα
– έχουν 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, ή
– έχουν εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη δικαιούχος επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της περ. ε της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 4520/2018.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις εξαρτώμενων τέκνων, ωφελούμενα είναι μόνο όσα από τα εξαρτώμενα τέκνα έχουν ηλικία από 4 έως 24 έτη και σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες και δομές εκπαίδευσης.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι
Eπίσης στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι η παρ. 1 του άρθρου 3 «Δυνητικοί Δικαιούχοι του Προγράμματος» της απόφασης , αντικαθίσταται ως εξής:
«Δυνητικοί δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οικογένειες:
α) με ετήσιο ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ και με εξαρτώμενα τέκνα ηλικίας από 4 έως 24 ετών που σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.
β) εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕ-ΚΑ για το έτος 2020 που εντάσσονται στη δεύτερη και τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (από 6 χιλιάδες 1 ευρώ έως 15 χιλιάδες ευρώ), με 3 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, είτε με εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη εγκεκριμένος δικαιούχος προνοιακού επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της περ. ε της παρ.1 του άρθρου 4 του ν.45/2018 . Από τα παραπάνω εξαρτώμενα τέκνα, ωφελούμενα είναι μόνο όσα έχουν ηλικία από 4 έως 24 έτη και σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.
Εξειδίκευση κριτηρίων επιλεξιμότητας Δικαιούχων
Και η περ. (ε) της παρ. 3 του άρθρου 4 «Εξειδίκευση κριτηρίων επιλεξιμότητας Δικαιούχων», αντικαθίσταται ως εξής:
«(ε) Ελέγχεται εάν το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα είναι εντός της αντίστοιχης επιλέξιμης εισοδηματικής κατηγορίας»
«Εξειδίκευση κριτηρίων επιλεξιμότητας Δικαιούχων»
Η παρ. 5 του άρθρου 4 «Εξειδίκευση κριτηρίων επιλεξιμότητας Δικαιούχων», αντικαθίσταται ως εξής:
«Περίπτωση δικαιούχων επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ: Σε κάθε περίπτωση,
– δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ που εντάσσονται στην πρώτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (έως 6 χιλιάδες ευρώ), οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για το έτος 2020 και έχουν λάβει εγκριτική πράξη
– δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ που εντάσσονται στην δεύτερη ή τρίτη κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος (από 6 χιλιάδες ένα ευρώ έως 15 χιλιάδες ευρώ), οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση για το έτος 2020 και έχουν λάβει εγκριτική πράξη και ταυτόχρονα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, είτε εξαρτώμενο τέκνο το οποίο είναι ήδη εγκεκριμένος δικαιούχος προνοιακού επιδόματος ΟΠΕΚΑ για άτομα με αναπηρία, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της περ. ε της παρ.1 του άρθρου 4 του ν.4520/2018 , θεωρείται ότι καλύπτουν αυτοδικαίως τα κριτήρια 1 και 2 χωρίς κάποιον περαιτέρω έλεγχο και θα πρέπει να επιβεβαιώνουν την κάλυψη μόνο του κριτηρίου 3 στους αντίστοιχους ελέγχους και διασταυρώσεις στοιχείων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.