Quantcast
Ξηροί καρποί: "Φωτιά" παίρνουν οι τιμές - Ποιο προϊόν είναι το πιο ακριβό - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ξηροί καρποί: “Φωτιά” παίρνουν οι τιμές – Ποιο προϊόν είναι το πιο ακριβό – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Φωτιά” έχουν πάρει οι τιμές των ξηρών καρπών, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω. Σύμφωνα με το OPEN, λόγω της αύξησης των τιμών στα ναύλα, στις πρώτες ύλες και στο ηλεκτρικό ρεύμα έχουν ήδη αυξηθεί από 5% έως 15% οι ξηροί καρποί φέτος σε σχέση με πέρυσι και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω κατά 20%, ενδεχομένως και κατά 30% μέχρι τέλος του έτους.
Για το θέμα αυτό μίλησε ο Ιδιοκτήτης βιοτεχνίας ξηρών καρπών και ο βασικός προμηθευτής σε πολλά σούπερ μάρκετ, μπαρ και άλλων επιχειρήσεων και με εξαγωγές σε 25 χώρες, Κωνσταντίνος Μπαλαμούτζος.
Όπως είπε, έχουν αυξηθεί οι τιμές των ναύλων σε μεγάλο βαθμό και για αυτόν τον λόγο όλοι εισαγωγείς έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ. Διότι δεν ξέρουν οι ίδιοι μέχρι που θα φτάσει αυτή η αύξηση σε συνάρτηση με την αύξηση των πρώτων υλών. Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι ο ίδιος προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από Μαρκόπουλο, από Μέγαρα, από Λάρισα και από Κρήτη. Οι τιμές των πρώτων υλών σε αυτές τις περιοχές έχουν αυξηθεί από 5% έως 15% λόγω της μη καλής φετινής σοδειάς και επεσήμανε ότι από αρχές του χρόνου, ” εμείς έχουμε απορροφήσει όλες τις αυξήσεις μέχρι το πρώτο εξάμηνο διότι ήταν όλα κλειστά τα μαγαζιά …. απορροφήσαμε την αύξηση των πρώτων υλών ” .

“Φωτιά” παίρνει ο ηλιόσπορος
Όσον αφορά σε ποιο ξηρό καρπό έχει γίνει η μεγαλύτερη αύξηση είπε ότι οι πιο μεγάλες αυξήσεις είναι κυρίως από Κίνα . Διότι το κόστος για το κάθε κοντέινερ στην χώρα αυτή έχει φτάσει αυτή τη στιγμή να είναι στις 15χιλιάδες ευρώ από 2.800 ευρώ που ήταν το προηγούμενο διάστημα.
Kαι συνέχισε λέγοντας ότι είναι αυξημένες οι τιμές μεσοσταθμικά από 5% έως 15% σε όλους τους ξηρούς καρπούς. Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη αύξηση έχει γίνει στον ηλιόσπορο, “το οποίο είναι και ένα φτηνό προϊόν, ο κόσμος το τρώει, το καταναλώνει .Η αύξηση είναι περίπου 32%” και ανέφερε ότι ότι προμηθεύεται τον ηλιόσπορο από την Κίνα. Ενώ από την Λάρισα προμηθεύεται τα αμύγδαλα και τα φιστίκια από το Μαρκόπουλο από τα Μέγαρα και τη Λαμία .Οι ελληνικές σταφίδες προέρχονται από την Κορινθία, συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.