Quantcast
Παίρνει "φωτιά" το σουβλάκι - Πού θα φτάσει η τιμή του - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Παίρνει “φωτιά” το σουβλάκι – Πού θα φτάσει η τιμή του – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται νέες αυξήσεις «φωτιά» στο σουβλάκι. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι όπως λέγεται στη Θεσσαλονίκη και καλαμάκι όπως είναι γνωστό στην Αθήνα θα είναι πλέον κατά 20% ακριβότερο.
Αυτό σημαίνει ότι η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι ” σκαρφαλώνει ” στα 2,80 ευρώ από 2,30 ευρώ που ΄ήταν έως τώρα, δηλαδή το κόστος αυτό μεταφράζεται σε 1.000 δραχμές, ενώ το κόστος για ένα καλαμάκι ανεβαίνει στο 1,90 ευρώ από 1,60 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συνεπώς αυτό θα επιβαρύνει και την οικογενειακή έξοδο, δηλαδή μια τετραμελής οικογένεια θα δαπανήσει περισσότερα από 17 ευρώ.
Για το θέμα των ανατιμήσεων στα σουβλάκια μίλησε ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης που διατηρεί την ομώνυμη ταβέρνα στο Μοναστηράκι, Σπύρος Μπαϊρακτάρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. ‘
Όπως είπε ” Είναι μια πραγματικότητα ότι θα ανατιμηθούν τα σουβλάκια ” αλλά και όλα τα προϊόντα στο εστιατόριο. Και συνέχισε λέγοντας “ξέρουμε ότι σε κάθε ανατίμηση αντιδρά ο πελάτης, δεν έρχεται, χάνεται, ψάχνεις να τον βρεις και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να παραμείνουν οι τιμές χαμηλές”.
Mεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι μια τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει ακριβότερα κατά 10% τα σουβλάκια και τις πίτες γύρων και πρόσθεσε ότι τα εστιατόρια στο Μοναστηράκι επειδή είναι λαϊκά θα κρατήσουν όσο το δυνατόν γίνεται σε σε πιο χαμηλές τιμές.
Τι λέει η αγορά του ΄Ρέντη για το σουβλάκι
Όπως υποστηρίζουν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ οι άνθρωποι της κρεαταγοράς στο Ρέντη, υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 5% στην τιμή του κοτόπουλου και ένα 7% το μέγιστο στη τιμή του μοσχαριού και εξηγούν ότι η αύξηση στην τιμή για το σουβλάκι έρχεται από τα παρελκόμενα και όχι από το κρέας. Για την εικόνα που επικρατεί στην αγορά μίλησε και ο κρεοπώλης της κρεαταγοράς στο Ρέντη, Αντώνης Μαλτετσιώτης .
Όπως είπε, υπάρχει μια μικρή αύξηση κυρίως στην τιμή του κοτόπουλου και του μοσχαριού ωστόσο στο χοιρινό δεν είναι ακόμα τόσο εμφανή η αύξηση στην τιμή του αλλά η τιμή του αρνιού έχει παραμείνει ίδια όπως ήταν και το Πάσχα .Και όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στο σουβλ΄άκι και γενικότερα σε όλη την εστίαση.

Τι λέει ο ιδιοκτήτης  ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη

Για το θέμα των αυξήσεων στο σουβλάκι μίλησε και ο ιδιοκτήτης ενός ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη Δημήτρης Εικοσιδυός σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. ΄Όπως είπε θα υπάρξει μία αύξηση μεταξύ 20% και 25% στο σουβλάκι και συνέχισε λέγοντας παλεύουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερες αυξήσεις και εξήγησε ότι δεν έχουμε προϊόντα στοκ από πέρυσι όπως ψωμί ή πατάτες ή οτιδήποτε άλλο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.