Quantcast
Χατζηδάκης: Αυτά είναι τα μέτρα για την τρίτη ηλικία - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Αυτά είναι τα μέτρα για την τρίτη ηλικία

δημοσιεύτηκε:

Τα πρόσθετα μέτρα που έχει ήδη σχεδιάσει και που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα άτομα της τρίτης ηλικίας παρουσίασε μέσω facebook ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.
Όπως είπε “έχουμε ήδη σχεδιάσει και υλοποιούμε πρόσθετα μέτρα που αφορούν στα άτομα της τρίτης ηλικίας”. Ανάμεσα σε αυτά είναι:
1.Επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων. Μια προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει, καθώς υπολογίζουμε βάσιμα ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε μια σημαντική αποκλιμάκωση.
2.Αναβάθμιση της εξυπηρέτησης πολιτών από τον ΕΦΚΑ μέσω των νέων, ψηφιακών τεχνολογιών, πχ εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης και ηλεκτρονικά ραντεβού.
3.Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης ενός προγράμματος ψηφιακής κατάρτισης ηλικιωμένων, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της εξοικείωσής τους με τα ψηφιακά εργαλεία. Πολιτική που προωθείται σε ολόκληρη την ΕΕ.
4.Ιδιαίτερη προσοχή στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων που υπάγονται στο Υπουργείο μας, πολύ περισσότερο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού.
5.Εκπόνηση σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα μελέτης για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν αυτές οι δομές στους ηλικιωμένου”.
“Η πολιτική για τα άτομα της τρίτης ηλικίας αποτελεί για εμάς πάνω από όλα ζήτημα συνείδησης! Διότι ο σεβασμός και η ευαισθησία που αισθανόμαστε για αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να αποδεικνύεται, όχι με λόγια, αλλά με έργα. Είναι δείκτης πολιτισμού για την
κοινωνία μας!”, συμπλήρωσε.
Εν συνεχεία υπενθύμισε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υιοθετηθεί μεταξύ άλλων οι ακόλουθες πολιτικές:
-Αυξήθηκε το τμήμα της σύνταξης που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι από το 30% στο 70%.
-Αντιμετωπίστηκαν αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους με περισσότερα από 30 χρόνια εργασίας και ψηφίστηκε η αύξηση των αντίστοιχων συντάξεων.
-Συνεχίστηκε η στήριξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων, ενώ θεσπίστηκαν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας για την καταβολή του επιδόματος.
-Ενισχύθηκε το προσωπικό στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων κατά 33%.
Το νέο, ενιαίο και σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του Υπουργείου ξεκίνησε να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των ατόμων τρίτης ηλικίας ως προς την επαφή με τις υπηρεσίες μας”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.