Quantcast
Δασικοί χάρτες: Παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων - enikonomia.gr
share

Δασικοί χάρτες: Παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται για 4 μήνες η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες. Αυτό αναφέρεται στο Μέρος Η και Ζ του άρθρου 59 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που φέρει τον τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018» και το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 59 του νομοσχεδίου, “παρατείνεται από τη λήξη της, για τέσσερις (4) μήνες, η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών, η ανάρτηση των οποίων υλοποιείται εντός του 2021. Η εν λόγω παράταση επεκτείνεται για είκοσι (20) επιπλέον ημέρες για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή”.

Τι αναφέρει η έκθεση ανάλυσης συνεπειών ρύθμισης
Η παράταση δικαιολογείται στην έκθεση συνεπειών από τη ρύθμιση καθώς λόγω των πυρκαγιών αρκετές Διευθύνσεις Δασών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ταυτόχρονη ενασχόληση με την αποκατάσταση των εν λόγω περιοχών και τη διαχείριση των δασικών χαρτών. Επίσης, όπως επισημαίνεται, “αντιμετωπίζεται η ανάγκη διεύρυνσης των υποψηφίων και εξεύρεσης νέου αναδόχου εντός ασφυκτικά μικρού και πεπερασμένου χρόνου λόγω των αλλαγών του ν. 4412/2016”.

Όπως αναφέρεται στο Μέρος Η’ της έκθεσης ” Εισάγονται διατάξεις που αφορούν σε αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων και ειδικότερα με το άρθρο 59 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες καθώς λόγω των πυρκαγιών αρκετές Διευθύνσεις Δασών αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην ταυτόχρονη ενασχόληση με την αποκατάσταση των εν λόγω περιοχών και τη διαχείριση των δασικών χαρτών. Επίσης, αντιμετωπίζεται η ανάγκη διεύρυνσης των υποψηφίων και εξεύρεσης νέου αναδόχου εντός ασφυκτικά μικρού και πεπερασμένου χρόνου λόγω των αλλαγών του ν. 4412/2016″.

Διαβάστε ολόκληρη την Αναλυτική ρύθμιση συνεπειών του μέρους Ζ και Η για τους δασικούς χάρτες ΕΔΩ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.