Quantcast
Γιατί δεν έχουν δοθεί οι συντάξεις χηρείας σε 444 περιπτώσεις - Πότε θα καταβληθούν - enikonomia.gr
share

Γιατί δεν έχουν δοθεί οι συντάξεις χηρείας σε 444 περιπτώσεις – Πότε θα καταβληθούν

δημοσιεύτηκε:

Άμεσα θα καταβληθούν οι συντάξεις χηρείας σε 444 περιπτώσεις που δεν τις έχουν λάβει ακόμη, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος μιλώντας στο OPEN .
Συγκεκριμένα σε ερώτηση πότε θα λάβουν οι 444 χήρες τη σύνταξη τους είπε ότι ” .Άμεσα θα γίνει αυτό .Πλέον έχει δοθεί σαφέστατη εντολή από το υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη “να ξεμπλοκάρουν αυτές οι συντάξεις ” και να τις λάβουν όσο γίνεται γρηγορότερα .Είναι έτοιμοι οι συνταξιοδοτικοί φάκελοι, ολοκληρωμένοι από το ΝΑΤ οι οποίοι δεν τους δεχόντουσαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ γιατί περιμέναν την εγκύκλιο. Είναι ξεκάθαρο ότι ούτε εγκύκλιος χρειάζεται παρά μόνο να κάνουν τη δουλειά τους στην ώρα τους”.
Γιατί δεν δόθηκαν αυτές οι συντάξεις χηρείας
Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν δόθηκαν αυτές οι συντάξεις χηρείας είπε ότι ” Είναι 444 περιπτώσεις χήρων ναυτικών, ανώτατων ναυτικών από το ΝΑΤ όπου εκκρεμούσε εδώ και χρόνια μια νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ξεμπλοκάρουν αυτές οι συντάξεις. Αυτή η νομοθετική ρύθμιση ήρθε πριν από 1,5 περίπου μήνα με το νόμο που ψήφισε το υπουργείο Εργασίας .Και από τότε μέχρι και σήμερα ο ΕΦΚΑ, ορισμένοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και έχουν χρεωθεί αυτές τις υποθέσεις δεν έχουν εφαρμόσει το νόμο .Είναι προφανώς μια παράλειψη ορισμένων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ “.
Kαι συνέχισε λέγοντας ότι ” το μόνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να πάρουν τον νόμο, να τον διαβάσουν και να τον εφαρμόσουν . Και κρύβονται κάποιοι πίσω από δικαιολογίες του τύπου χρειάζονται οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι κλπ. Για να εφαρμοστεί ένας νόμος ο οποίος είναι ξεκάθαρος και νομικά δεν στέκει αυτό το οποίο ζητούν .Δεν χρειάζεται εγκύκλιος προκειμένου να εφαρμοστεί κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο “.

” Υπάρχει μια ισχυρή μειοψηφία στον ΕΦΚΑ, σε όλες τις πτυχές αυτού του Οργανισμού όπου δυστυχώς η ανθρωπιά και η εν συναίσθηση δεν είναι τα κυρίαρχα στοιχεία των πράξεων των υπαλλήλων .Λυπάμαι που το λέω αλλά έτσι είναι “, συμπλήρωσε.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.