Quantcast
Οικονόμου: Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό οι ανακοινώσεις για το μέρισμα - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό οι ανακοινώσεις για το μέρισμα

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μέρισμα ανάπτυξης σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού άφησε εμμέσως σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα δοθεί κάποιο μέρισμα τον Δεκέμβριο σε χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους, ευάλωτους πολίτες είπε ότι
“σε λίγες μέρες θα έχουμε τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, θα υπάρξουν εκεί συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Ξέρετε όμως ότι όπως δεν αφήσαμε κανέναν μα κανέναν αβοήθητο την περίοδο της κρίσης του κορονοϊού. Με μια πολιτική η οποία τι απέδωσε; Απέδωσε περισσότερες δουλειές και περισσότερες θέσεις εργασίας μετά τον κορονοϊό.
Και επανέλαβε “έχουμε τη συζήτηση του προϋπολογισμού το επόμενο διάστημα .Η κυβέρνηση μας έχει αποδείξει όχι μόνο ότι μπορεί να παράγει πλούτο γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό κάποιοι μιλούσαν για ύφεση Μητσοτάκη. Τώρα κανείς δεν αμφισβητεί ότι παράγουμε πλούτο .Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε αυτόν τον πλούτο να τον μοιράζουμε και σωστά σε όλους και κυρίως σε αυτούς που έχουν μείνει πίσω”.
Ποιο θα είναι το μέρισμα για τις ευπαθείς ομάδες
Σε ερώτηση εάν θα είναι 700 ευρώ ή 900 ευρώ το μέρισμα που θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες είπε “να έχετε λίγο υπομονή. Έρχεται η συζήτηση και θα έχουμε καθαρές εξηγήσεις για το τι πρέπει και το τι μπορούμε να περιμένουμε. Σας είπα το εξής που είναι και το σημαντικό: Όχι μόνο αποδείξαμε ότι μπορούμε να παράγουμε πλούτο σε δυσμενές συνθήκες, έχει αποδείξει ο Μητσοτάκης ότι η κυβέρνηση μας μοιράζει σωστά και δίκαια τον πλούτο σε αυτόν τον κόσμο και κυρίως σε αυτούς που το έχουν ανάγκη”.

Για τις ανατιμήσεις στην αγορά
Αναφερόμενος στις ανατιμήσεις στην αγορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι “είμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε σε πολλά επίπεδα και πάντως, πάντοτε λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο. Γιατί αυτό είναι βασικό η σχέση εμπιστοσύνης .Τι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής; Έχουμε διπλασιάσει το επίδομα θέρμανσης και έχουμε διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια, έτσι ώστε μέσα στο επίδομα θέρμανσης το 80% περίπου των νοικοκυριών να μπορεί να δει ένα όφελος. Ποιο είναι το όφελος αυτό; Να περιοριστούν οι επιπτώσεις των ανατιμήσεων. Να είμαστε ξεκάθαροι, 100% τα 100% δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστούν. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δραματικό φαινόμενο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Και σήμερα που μιλάμε, όλοι ελπίζουμε το πρώτο τρίμηνο του 2022 να αποκλιμακωθεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και ν’ αφήνει τον κόσμο να παγώσει το χειμώνα ή να μην μπορεί να μετακινηθεί”.
Και εξήγησε ό,τι ” για αυτό διευρύναμε τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, για αυτό για πρώτη φορά ενισχύουμε και πιο γενναιόδωρα το φυσικό αέριο. Για αυτό σχεδόν διπλασιάσαμε την πρόνοια για τη στήριξη σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα” διαθέτοντας, όπως είπε, για τον σκοπό αυτό 500 εκατ. ευρώ.
“Ανά κάτοικο, κι αν τα δει σε σχέση με το τι κάνουν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, είμαστε πολύ ψηλότερα. Όλη η Ευρώπη συνολικά, όλες οι χώρες, έχουν δώσει μέχρι στιγμής 10 δισ.. Η χώρα μας έχει δώσει 500 εκατ. “,σημείωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.