Quantcast
Σκυλακάκης: "Φρένο" στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης - Ολοκληρώσαμε με το επίδομα θέρμανσης - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: “Φρένο” στα σενάρια για νέα μέτρα στήριξης – Ολοκληρώσαμε με το επίδομα θέρμανσης

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχουν θέματα με την τρόικα κυρίως στα ληξιπρόθεσμα είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφερόμενος στην 12η αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν ισχύουν οι πληροφορίες ότι στο πλαίσιο της 12ης αξιολόγησης η τρόικα εμμένει να υπάρξουν περικοπές σε δαπάνες και ότι έχει αντιρρήσεις σε διάφορες παροχές είπε ότι δεν ισχύει αυτό καθώς είχε την προσωπική εμπειρία να είναι και ο ίδιος στη συνάντηση εκεί με την τρόικα.

” Έχουμε μια καλή συνεργασία. Υπάρχουν θέματα κυρίως στα ληξιπρόθεσμα. Είναι μια δυσκολία γιατί έχουμε μπει στην καρδιά της γραφειοκρατίας και χρειάζεται τεράστια πίεση για να πληρωθούν τα τελευταία ληξιπρόθεσμα. Τα πρώτα ήταν λόγω έλλειψης χρημάτων μετά ήταν απλά γραφειοκρατικά. Τώρα είμαστε στην βαθιά γραφειοκρατία”, συμπλήρωσε και ανέφερε ως παράδειγμα το θέμα των συντάξεων που επικρατεί ένα μίνι χάος.

Για τα μέτρα της ενεργειακής κρίσης

Επίσης μίλησε και για τα μέτρα της ενεργειακής κρίσης .Όπως είπε τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τα έχουμε καλύψει σε μεγάλο βαθμό μέχρι το τέλος του χρόνου ωστόσο την ίδια ώρα επεσήμανε ότι ” θα χρειαστούν παρεμβάσεις αρχές του 2022 και η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της”.

Αλλά μέχρι το τέλος του χρόνου έχουμε καλύψει πολύ περισσότερο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης παρά το γεγονός ότι έχουμε σημαντικό έλλειμμα, ανέφερε μεταξύ άλλων και εξήγησε ότι γιατί αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. “Εάν η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον μέτρα θα τα ανακοινώσει ” ,σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα των δαπανών .Όπως είπε ” Ο αρμόδιος δημοσιονομικής πολιτικής δεν εισηγείται δαπάνες ” και πρόσθεσε ότι με το επίδομα θέρμανσης ολοκληρώσαμε. Ωστόσο τόνισε ότι η κυβέρνηση εάν θεωρήσει ότι πρέπει να πάρει κάποιο επιπλέον μέτρο θα το λάβει.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.