Quantcast
Ποιος δήμος μειώνει τα δημοτικά τέλη για το 2022 - enikonomia.gr
share

Ποιος δήμος μειώνει τα δημοτικά τέλη για το 2022

δημοσιεύτηκε:

Τα δημοτικά τέλη θα μειώσει για το 2022 ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, ύστερα από σχετική πρόταση που κατέθεσε ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος και τη σχετική απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.


Στη δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών συντέλεσε η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού, όπου η εξοικονόμηση ξεπέρασε το 80% με ετήσιο ενεργειακό όφελος που ανήλθε σε 5,131 εκατομμύρια kWh, αλλά και η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στις δηλώσεις που έγιναν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Τα δημοτικά τέλη για το νέο έτος

Έτσι, τα δημοτικά τέλη για το νέο έτος καθορίζονται ως εξής:
Για την κοινότητα Παπάγου, οι οικίες 1,65 ευρώ/τμ και οι επαγγελματικές στέγες 5,37 ευρώ/τμ. Για την κοινότητα Χολαργού, οι οικίες 1,40 ευρώ/τμ και οι επαγγελματικές στέγες 3,91 ευρώ/τμ.

Αυτό σημαίνει πως σε σχέση με το 2011, όταν και επήλθε η συνένωση των δύο δήμων, τα δημοτικά τέλη μειώνονται σε ποσοστό που αγγίζει το 30% για την περιοχή του Παπάγου και για την περιοχή του Χολαργού σε ποσοστό που φτάνει το 23% για τις οικίες και το 26% για τις επαγγελματικές στέγες.

Ακόμη, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΔΣ, θα διατηρηθούν ως έχουν οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οικονομικά αδύνατοι, μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ).

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος από 21.000 σε 24.000 ευρώ για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις πολύτεκνες οικογένειες και η αύξηση του ποσού της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας για τους οικονομικά αδύνατους.

Πειραιάς: Μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών για το 2022

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε πρόσφατα τη μείωση 5% στα τέλη για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τα καταστήματα για το 2022 .

Σημειώνεται , ότι έχει προηγηθεί νέα μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών για το 2022, με τη συνολική μείωση να ανέρχεται τα τελευταία 7 χρόνια στον Δήμο Πειραιά, στο 23% . Η μείωση τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων κλιμακώνεται, κυρίως στις περιοχές όπου εκτελούνται έργα του ΜΕΤΡΟ ή γίνονται έργα ανάπλασης, φτάνοντας μέχρι και το 40%.
Συγκεκριμένα οι μειώσεις ανά περιοχές έχουν ως εξής:
-10% πλατεία Κοραή
-10% πλατεία Παύλου Μπακογιάννη
-10% πεζόδρομος Κολοκοτρώνη, από Βασιλέως Γεωργίου έως Τσαμαδού
-25% στην Ακτή Δηλαβέρη, από Ιερό Ναό Μυρτιώτισσας έως Ν.Α.Σ.
-40% στην Ακτή Κουμουνδούρου, από Ν.Α.Σ. έως Ι.Ο.Π.

Επιπλέον, εγκρίθηκε πρόσφατα και νέα μείωση 20% στα τέλη της Κυριακάτικης Αγοράς, ενώ για πρώτη φορά μειώνονται 5% τα τέλη στα κουβούκλια περιπτέρων, καθώς και στην κατάληψη κοινοχρήστων χώρων από αυτά με ψυγεία κ.ά.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.