Quantcast
Θεσσαλονίκη: «Πυρετός» για ραντεβού στα κομμωτήρια πριν από το Σάββατο - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: «Πυρετός» για ραντεβού στα κομμωτήρια πριν από το Σάββατο

δημοσιεύτηκε:

Μόνο με rapid test ή PCR θα μπορούν να πηγαίνουν στα κομμωτήρια από το ερχόμενο Σάββατο οι ανεμβολίαστοι.

Ως «ταφόπλακα» χαρακτηρίζει το νέο μέτρο ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης, Παύλος Κολοβός. Την ίδια ώρα, οι ανεμβολίαστοι… τρέχουν και δεν φτάνουν για ένα ραντεβού πριν από το Σάββατο.

Στα «κάγκελα» βρίσκονται εκ νέου και έπειτα από μερικούς μήνες πλήρους λειτουργίας οι επιχειρηματίες στον κλάδο της κόμμωσης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρείων Θεσσαλονίκης μιλώντας στο ThessToday.gr χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτο» το μέτρο για την είσοδο στα κομμωτήρια με την επίδειξη rapid test, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα αναβιώσει το φαινόμενο με το… βαλιτσάκι και την παράνομη παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον.

«Το μέτρο αυτό είναι ό,τι χειρότερο για τον κλάδο μας. Είναι ένα μέτρο το οποίο ουσιαστικά μας κλείνει και εξωθεί όλους τους πελάτες να πάνε στα σπίτια των πλανόδιων κομμωτών. Ποιος θα πληρώσει rapid test για να έρθει να κουρευτεί;», διερωτήθηκε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «ταφόπλακα των επιχειρήσεών μας».

Μάλιστα, ο κ. Κολοβός επισημαίνει το γεγονός ότι δεν λήφθηκαν αντίστοιχα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ ή τις εκκλησίες, εν αντιθέσει οι πολιτικές αποφάσεις αφορούν σε επιχειρήσεις που «χτυπήθηκαν» περισσότερο κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου lockdown.

«Αφήνουν τα σούπερ μάρκετ που καθημερινά έχουν τεράστιους τζίρους και τιμωρούν τα κομμωτήρια. Είναι απαράδεκτο» τονίζει ο ίδιος.

«Πυρετός» για ραντεβού στα κομμωτήρια πριν από την εφαρμογή του μέτρου

Μεγάλες λίστες αναμονής έχουν δημιουργηθεί σε κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης από ανεμβολίαστους που επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού πριν από το Σάββατο, ώστε να… γλιτώσουν -έστω προσωρινά- το έξοδο του rapid test.

Στο μπαρμπέρικο – κουρείο του Γιάννη Κωττούλα που στεγάζεται επί της Δελφών, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο, τηλεφώνησαν τουλάχιστον 30 άτομα για να κλείσουν ραντεβού την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Δεν έχει σταματήσει να χτυπά από χθες το απόγευμα το τηλέφωνο. Πήραν τουλάχιστον 30 άτομα για να κλείσουν ραντεβού, οι περισσότεροι επειδή θέλουν να “προλάβουν” την εφαρμογή του μέτρου», τόνισε στο ThessToday.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, εξηγώντας παράλληλα ότι μερικοί ανησύχησαν μήπως κλείσουν καθολικά τα κομμωτήρια – κουρεία.

Ίδια εικόνα παρουσιάζεται και στην επιχείρηση του Γιάννη Μυρωνίδη, επί της οδού Βούλγαρη, ο οποίος εξηγεί ότι έχει κάνει εκτροπή το τηλέφωνο του μαγαζιού στο κινητό του, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα ραντεβού που ζητούν οι πελάτες για αυτές τις ημέρες.

«Από χθες το απόγευμα έως το βράδυ το τηλέφωνο χτυπά ασταμάτητα από πελάτες που θέλουν να κλείσουν ραντεβού πριν το Σάββατο. Εκτός από τους σταθερούς μας πελάτες τηλεφωνούν και άτομα που ήταν εκτός του πελατολογίου μας, που πιθανότατα ψάχνουν να κλείσουν ραντεβού όσο το δυνατό πιο άμεσα γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.