Quantcast
Πλειστηριασμός: Τελευταία ευκαιρία ρύθμισης για οφειλέτες - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Πλειστηριασμός: Τελευταία ευκαιρία ρύθμισης για οφειλέτες – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σταματήσουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τον πλειστηριασμό για την κατοικία τους χιλιάδες οφειλέτες εξηγεί η δικηγόρος, Σουζάνα Κλημεντίδη μιλώντας στο MEGA.

Όπως επισημαίνει εάν οι οφειλέτες ανήκουν στην ομάδα των ευάλωτων, δηλαδή έχουν χαμηλά εισοδήματα και η αξία της πρώτης κατοικίας τους είναι μέχρι 150.000 ευρώ, μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση πιστοποιητικού ευάλωτου οφειλέτη.

“Είναι μια διαδικασία που μπορούν να κάνουν είτε οι ίδιοι χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet τους είτε ο λογιστής τους είτε ο δικηγόρος τους, δεδομένου ότι με αυτό το πιστοποιητικό μπορούν να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να υπάρξει Φορέας Διαχείρισης ακινήτων , συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι το πιστοποιητικό αυτό μπορούν να το βρουν μέσω της πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους, keyd όπου υπάρχει ειδικός τομέας τον επιλέγουν και αφορά τους ευάλωτους οφειλέτες.

Οι πλειστηριασμοί

Μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι αυξάνεται κάθε μέρα ο αριθμός των οφειλετών που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό καθώς δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας.

“Δεν υπάρχει καμία προστασία, πρέπει να το ξέρουν οι οφειλέτες αυτό, να μην είναι επαναπαυμένοι ΄ότι κανείς δεν πρόκειται να τους πάρει το σπίτι”, συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.