Quantcast
Βουλή: Αρχίζει η συζήτηση του Προϋπολογισμού 2022 - Πότε θα ψηφιστεί - enikonomia.gr
share

Βουλή: Αρχίζει η συζήτηση του Προϋπολογισμού 2022 – Πότε θα ψηφιστεί

δημοσιεύτηκε:

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκινάει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα, η πενθήμερη συζήτηση του Προϋπολογισμού του κράτους οικονομικού έτους 2022. Πρόκειται για την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου, 18 Δεκεμβρίου, με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που παραδοσιακά υπέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση, θα ξεκινήσει με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων και θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών.

Με βάση την οργάνωση της συζήτησης, όπως έχει αποφασιστεί στην Διάσκεψη των Προέδρων, σήμερα θα ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων. Με την έναρξη της συνεδρίασης, θα «ανοίξει» και ο κατάλογος εγγραφής των βουλευτών οι οποίοι θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια.

Το πρωί της δεύτερης ημέρας συζήτησης του Προϋπολογισμού, Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου, οι εργασίες της Ολομέλειας θα ξεκινήσουν με κύκλο έξι ομιλητών-βουλευτών, ένας από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα. Αμέσως μετά -και έως τη λήξη της συζήτησης του Προϋπολογισμού- θα διεξάγεται σε 12μελείς κύκλους ομιλητών-βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων. Στη συζήτηση θα παρεμβαίνουν με ομιλίες οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης.

Γενικοί εισηγητές, από την ΝΔ είναι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Έφη Αχτσιόγλου, από το ΚΙΝΑΛ ο Κώστας Σκανδαλίδης, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, από την Ελληνική Λύση ο Βασίλειος Βιλιάρδος και από το ΜέΡΑ25 ο Κρίτων Αρσένης.

Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί: Από τη ΝΔ οι Θεόδωρος Καράογλου, Μάνος Κόνσολας, Διονύσης Σταμενίτης και Ιάσων Φωτήλας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ανδρέας Ξανθός, Αλέξανδρος Χαρίτσης και Σωκράτης Φάμελλος. Από το ΚΙΝΑΛ οι Γιώργος Αρβανιτίδης, και Γιώργος Μουλκιώτης. Από το ΚΚΕ η Διαμάντω Μανωλάκου, από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας και από το ΜέΡΑ25 ο Γιώργος Λογιάδης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.