Quantcast
"Βροχή" τα αιτήματα για παρατάσεις - Τι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο - enikonomia.gr
share

“Βροχή” τα αιτήματα για παρατάσεις – Τι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

δημοσιεύτηκε:

Στην ατζέντα του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται χρονικές «ανάσες» σε φορολογουμένους που έχουν εκκρεμότητες με ακίνητα, εισοδήματα, οφειλές και αυτοκίνητα μετά τις πιέσεις και τη βροχή αιτημάτων που φθάνουν στο οικονομικό επιτελείο από την αγορά.

Πρόκειται για υποθέσεις που «τρέχουν» και εκπνέουν σε 10 ημέρες και αφορούν σε αδήλωτα τετραγωνικά, τέλη κυκλοφορίας, τροποποιητικές δηλώσεις, χρέη πανδημίας και βεβαίωση μηχανικού αντί για ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά τα αιτήματα και δεν αποκλείει να δοθούν παρατάσεις στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν με έξτρα χρεώσεις.


Τα αιτήματα για παρατάσεις που δέχεται η κυβέρνηση αφορούν:

Τροποποιητικές δηλώσεις: Στις 31 Δεκεμβρίου 2021 εκπνέει κανονικά η προθεσμία για την υποβολή χειρόγραφων και ηλεκτρονικών δηλώσεων για αναδρομικές αποδοχές, με τους λογιστές να ζητούν δίμηνη παράταση λόγω των προβλημάτων που εντοπίζονται στις βεβαιώσεις που εκδίδουν οι φορείς πληρωμής.

Τέλη κυκλοφορίας 2022 – ψηφιακή κατάθεση πινακίδων: Η προθεσμία λήγει την τελευταία ημέρα του 2021 και το ενδεχόμενο ολιγοήμερης παράτασης είναι ανοιχτό.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση των «ξεχασμένων» τετραγωνικών θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 αλλά η ΠΟΜΙΔΑ έχει ήδη ζητήσει να παραταθεί η λειτουργία της.

Χρέη πανδημίας: Με χαμηλές ταχύτητες εξελίσσεται η ρύθμιση των 36-72 δόσεων με τον χρόνο για την υποβολή της αίτησης να λήγει στο τέλος του μήνα. Η αγορά ζητάει τρίμηνο «πάγωμα» της αποπληρωμής των κορωνοχρεών.

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Παράταση της βεβαίωσης μηχανικού θέλει η ΠΟΜΙΔΑ για να διευκολυνθούν οι μεταβιβάσεις ακινήτων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.