Quantcast
Μάρδας - Σταθάκης: Θα πληρωθούν κανονικά μισθοί και συντάξεις - enikonomia.gr
share

Μάρδας – Σταθάκης: Θα πληρωθούν κανονικά μισθοί και συντάξεις

δημοσιεύτηκε:

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι δυνατό να πληρωθούν κανονικά στις 13 Ιουλίου, με τα σημερινά δεδομένα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας στην ΕΡΤ. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος δήλωσε στο CNBC ότι θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. 

Ο κ. Μάρδας είπε ότι “προς έκπληξή μας” τα φορολογικά έσοδα πηγαίνουν καλά – υστερούν βέβαια από τις εκτιμήσεις, αλλά όχι πάρα πολύ – και αυτό επιτρέπει στο υπουργείο Οικονομικών να πληρώνει και άλλες υποχρεώσεις, πέραν των μισθών, όπως για φάρμακα και τα νοσοκομεία. 

Όσον αφορά στα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η αργία των τραπεζών, ο κ. Μάρδας είπε ότι στόχος είναι να ανοίξουν με ένα σύνολο λειτουργιών που θα αυξάνεται σταδιακά, έως ότου εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση, αλλά δεν είναι σε θέση να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα, καθώς αυτό εξαρτάται από την Τράπεζα της Ελλάδας και τις τράπεζες. Πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει εξετάσει τα αιτήματα των φορέων σε σχέση με τις τράπεζες.

Όσον αφορά στις καταθέσεις, ο υπουργός επανέλαβε τη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει θέμα “κουρέματός” τους. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.