Quantcast
Guardian: Η κρίση χρέους στην Ελλάδα συνεχίζεται, τα φορολογικά έσοδα καταρρέουν - enikonomia.gr
share

Guardian: Η κρίση χρέους στην Ελλάδα συνεχίζεται, τα φορολογικά έσοδα καταρρέουν

δημοσιεύτηκε:

Νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τον δραματικό αντίκτυπο της ελληνικής κρίσης χρέους στα οικονομικά της χώρας ήρθαν στο φως, και δείχνουν ότι τα φορολογικά έσοδα καταρρέουν.

Σύμφωνα με την Guardian, καθώς οι συζητήσεις για το τρίτο πρόγραμμα των 86 δις. δολ. συνεχίζονται, το ελληνικό υπουργείο οικονομικών τονίζει ότι τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατά 8,5% το πρώτο εξάμηνο του 2015 σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Οι δημόσιες δαπάνες έπεσαν ακόμη πιο δραματικά, κατά 12,3%, και μάλιστα πριν από τα νέα μέτρα λιτότητας που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να περάσει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δανειστών στις συζητήσεις για τη νέα συμφωνία.

Οι συζητήσεις με το «κουαρτέτο» των Θεσμών συνεχίζονται και όπως γράφει ο Guardian, ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως «βρίσκονται στην τελική ευθεία».

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ξεκάθαρο σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πείσει και τη ριζοσπαστική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη των νέων μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν, στο έκτακτο συνέδριο τον επόμενο μήνα.

Μεταξύ άλλων που επισημαίνονται στον Guardian, το μόνο θετικό στα επίσημα στοιχεία είναι ότι η ανεργία μειώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να κινείται σε υψηλά ποσοστά της τάξεως του 25%.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.