Quantcast
Ολλανδία: Ο Ρούτε αντιμετωπίζει πρόταση μομφής για το νέο ελληνικό πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Ολλανδία: Ο Ρούτε αντιμετωπίζει πρόταση μομφής για το νέο ελληνικό πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε θα αντιμετωπίσει ενδεχομένως αύριο μία πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, καθώς ο επικεφαλής του κόμματος της Ελευθερίας, Γκερτ Βίλντερς, επιδιώκει να αναδείξει την αθέτηση της υπόσχεσής του ότι δεν θα δινόταν νέο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.

Ο Βίλντερς, που επιδιώκει την έξοδο της Ολλανδίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ζητήσει ψηφοφορία, επειδή ο Ρούτε αθέτησε τη δέσμευση που είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 2012 να μην υπάρξει τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Οι Ολλανδοί βουλευτές θα επιστρέψουν για τρίτη φορά από τις θερινές διακοπές τους για να συζητήσουν το πακέτο βοήθειας ύψους 86 δις. ευρώ προς την Ελλάδα, στο οποίο η Ολλανδία θα συμβάλλει με το ποσό των 5 δις. ευρώ. Η συνεδρίαση της Βουλής θα αρχίσει το μεσημέρι.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του κόμματος των Φιλελευθέρων του Ρούτε και του Εργατικού Κόμματος κατέχει 76 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου, δηλαδή έχει οριακή πλειοψηφία. Το κόμμα της Ελευθερίας έχει 12 μόνο βουλευτές. Ερωτηθείς, ποιοι θα τον στηρίξουν στη ψηφοφορία, ο Βίλντερς απάντησε ότι «εκατομμύρια Ολλανδών συμφωνούν με εμένα και δεν ανέχονται άλλο αυτό τον πρωθυπουργό».

Στη συζήτηση που θα γίνει, ο Ρούτε και ο υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ θα ενημερώσουν τους βουλευτές για τη συμφωνία με την Ελλάδα. Η Βουλή δεν θα ψηφίσει για το πακέτο, αν και τα μέλη της μπορούν να υποβάλλουν σχετική πρόταση.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.