Quantcast
Συνεδριάζει η επιτροπή Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό - enikonomia.gr
share

Συνεδριάζει η επιτροπή Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό

δημοσιεύτηκε:

Για πρώτη φορά συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή που συγκρότησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος με σκοπό την επεξεργασία και κατάθεση προτάσεων για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τη χορήγηση αξιοπρεπών συντάξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναζητηθούν ισοδύναμα   προκειμένου να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και να μην αποφασιστούν νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Το νέο σύστημα , όπως αναφέρει ο υπουργός , θα πρέπει να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα και να εξασφαλίζει κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη, μέσω ομοιόμορφων και γενικών κανόνων εφαρμογής.

Την επιτροπή απαρτίζουν η Άννα Λιγωμένου (αντιπρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ως πρόεδρος), ο Βασίλης Ανδρουλάκης (δικαστής ΣτΕ), ο Διονύσιος Γράβαρης (καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής), ο Ξενοφών Κοντιάδης (καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας), ο Κωνσταντίνος Κρεμαλής (ομ. Καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας), η Σταυρούλα Κτιστάκη (δικαστής ΣτΕ), η Φρόλη Κουσκουνά (πρόεδρος Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής), ο Σπύρος Μαρκάτης (δικαστής ΣτΕ), ο Δημήτρης Μπούρλος (δικηγόρος, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα), ο Μιλτιάδης Νεκτάριος (καθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης), η Αθηνά Πετρόγλου (δικηγόρος, εξειδικευμένη σε συνταξιοδοτικά θέματα) και ο Άγγελος Στεργίου (καθηγητής Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας).

Η επιτροπή ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 7 το απόγευμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.