Quantcast
Bloomberg: Την αύξηση του QE από την ΕΚΤ προβλέπουν Barclays και Citigroup - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Την αύξηση του QE από την ΕΚΤ προβλέπουν Barclays και Citigroup

δημοσιεύτηκε:

Την αύξηση του προγράμματος αγορών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ προβλέπουν η Barclays και η Citigroup. Σχόλια για τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ και τη συνέντευξη τύπου του Μάριο Ντράγκι έκαναν εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αυτών και της Lindsay Group.

 

Barclays (Philippe Gudin και Antonio Garcia Pascual)

 

Αν και ο Ντράγκι δήλωσε σαφώς ότι η απόφαση για την αύξηση του πλαφόν αγορών από κάθε έκδοση ομολόγων στο 33% από το 25% αποσκοπεί στην ομαλή εφαρμογή του προγράμματος QE (ποσοτικής χαλάρωσης), την ερμηνεύουμε επίσης και ως μήνυμα ότι μπορεί να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα QE για να αντιμετωπισθεί η προς τα κάτω αναθεώρηση της προοπτικής του πληθωρισμού. Ο Ντράγκι επέμεινε στη θέληση, ετοιμότητα και ικανότητα της ΕΚΤ να κάνει περισσότερα, αν χρειασθεί… εμμένουμε ότι η ΕΚΤ θα χρειασθεί να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτικής και άλλο πριν το τέλος του έτους, πιθανότατα επεκτείνοντας χρονικά το τρέχον πρόγραμμα QE που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2016.

 

Citigroup (Guillaume Menuet)

 

Σε όλη τη συνέντευξη τύπου, ο Ντράγκι τόνισε ότι οι κίνδυνοι γίνονται καθοδικοί, τόσο για την οικονομική δραστηριότητα όσο και για τον πληθωρισμό: Η πόρτα για περαιτέρω νομισματική στήριξη είναι ανοικτή, κατά την άποψη μας. Αισθανόμαστε άνετα με την άποψή μας ότι η ΕΚΤ είναι πιθανόν να εφαρμόσει ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα QE από αυτό των 1,1 τρις. ευρώ που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

 

The Lindsey Group (Peter Boockvar)

 

Τα σχόλια του Ντράγκι εξασθενούν το ευρώ μετά τη δήλωσή του ότι η ΕΚΤ αυξάνει το πλαφόν των ομολόγων που μπορεί να αγοράζει από κάθε έκδοση. Πιθανόν, το κάνουν αυτό για λογιστικούς λόγους, καθώς το συνολικό ύψος του QE δεν έχει αλλάξει.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.