Quantcast
ΤτΕ: Αμετάβλητο στα 420 ευρώ το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών - enikonomia.gr
share

ΤτΕ: Αμετάβλητο στα 420 ευρώ το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών

δημοσιεύτηκε:

Αμετάβλητο στα επίπεδα των 420 ευρώ παραμένει το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών από τις τράπεζες, όπως επισημαίνει κορυφαίος παράγοντας της Τραπέζης της Ελλάδος, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια πηγή, η ΤτΕ αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο στα 420 ευρώ το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης μετρητών. Τούτο διότι σε επίπεδο μήνα αντιστοιχεί σε ένα μισθό 1680 ευρώ, δηλαδή πολύ πάνω από τον μέσο μισθό και πρακτικά δεν υπάρχουν πλέον προβλήματα στις αναλήψεις φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΤτΕ, το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων των συστημικών ελληνικών τραπεζών είναι κάτι που έχει αποκλειστεί και δεν τίθεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

Τράπεζα της Ελλάδος και διοικήσεις των συστημικών τραπεζών επεξεργάζονται όλα τα σενάρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ επαναδιατυπώνεται ο στόχος για ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των assets (AQR) μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.