Quantcast
FAO: Σε χαμηλό 7ετίας μειώθηκαν οι διεθνείς τιμές τροφίμων - enikonomia.gr
share

FAO: Σε χαμηλό 7ετίας μειώθηκαν οι διεθνείς τιμές τροφίμων

δημοσιεύτηκε:

Τη μεγαλύτερη πτώση σχεδόν 7 ετών κατέγραψαν τον Αύγουστο οι διεθνείς τιμές τροφίμων, από τα δημητριακά έως το γάλα, λόγω της πλεονάζουσας προσφοράς τους και των ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας θα περιορίσει τη ζήτηση.

Ένας δείκτης 73 τροφίμων μειώθηκε 5,2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Ο δείκτης μειώνεται για 10 συνεχόμενους μήνες.

Υπάρχει «άφθονη» προσφορά σιταριού, λόγω των μεγαλύτερων του αναμενόμενου σοδειών στο βόρειο ημισφαίριο, αναφέρει ο FAO.

«Η βουτιά στις τιμές ενέργειας και οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και τις αρνητικές συνέπειές της στην παγκόσμια οικονομία και στις χρηματοπιστωτικές αγορές» συνέβαλαν στη μείωση των τιμών των τροφίμων, σημειώνεται.

Ο δείκτης τιμών του σιταριού μειώθηκε 7% σε χαμηλό 5ετίας. Οι τιμές του γάλακτος υποχώρησαν 9,1% σε χαμηλό 6ετίας, λόγω περιορισμένων εισαγωγών από την Κίνας και τη υψηλής προσφοράς. Οι τιμές της ζάχαρης μειώθηκαν 10% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2007, καθώς η υποτίμηση του βραζιλιάνικου ρεάλ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.