Quantcast
Ντομπρόβσκις: Αν η Ελλάδα εφαρμόσει ορθά τις μεταρρυθμίσεις, θα γυρίσει στην ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Αν η Ελλάδα εφαρμόσει ορθά τις μεταρρυθμίσεις, θα γυρίσει στην ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα καθυστέρησε την προσαρμογή εδώ και πολλά χρόνια, όμως, αν υλοποιήσει ορθά τις μεταρρυθμίσεις του νέου προγράμματος θα μπορέσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη σχετικά γρήγορα» δήλωσε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε ομιλία του με θέμα το μέλλον του ευρώ στο Πανεπιστήμιο του Humboldt, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε πως όσο η Ελλάδα καθυστερούσε την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, δεν κατάφερνε να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική της σταθερότητα

Τόνισε ότι πέρυσι τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν, με την Ελλάδα να ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του προγράμματος. Αυτό οδήγησε σε ανάπτυξη, αύξηση των επενδύσεων, μείωση της ανεργίας και έξοδο στις αγορές.

«Συζητούσαμε με τις ελληνικές αρχές πώς η Αθήνα θα μπορούσε να επιστρέψει οριστικά σε χρηματοδότηση από τις αγορές με τη βοήθεια μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης. Όμως η πολιτική οδήγησε την Ελλάδα σε ένα άλλο σενάριο. Η οικονομική απόδοση επιδεινώθηκε, επέστρεψε η δημοσιονομική και χρηματοοικονομική αστάθεια και επιβλήθηκαν capital controls», τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.