Quantcast
WSJ: Οι Βρυξέλλες επικρίνουν την κυβέρνηση για την αποπομπή της Κατ. Σαββαΐδου - enikonomia.gr
share

WSJ: Οι Βρυξέλλες επικρίνουν την κυβέρνηση για την αποπομπή της Κατ. Σαββαΐδου

δημοσιεύτηκε:

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ επέκριναν την απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει την Γενική Γραμματέα Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου, θεωρώντας την κίνηση αυτή ως πιθανή ένδειξη πολιτικής παρέμβασης στη δημόσια διοίκηση, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal από τις Βρυξέλλες.

«Αυτό ( η αποπομπή) πιθανόν θα ενισχύσει τις ανησυχίες ότι μπορεί να μην πραγματοποιηθεί η απο- πολιτικοποίηση της διοίκησης και ότι η δικαιοσύνη παραμένει υποχείριο των πολιτικών», δήλωσε στην εφημερίδα αξιωματούχος της ΕΕ. 

Οι πιστωτές θεωρούν την ανεξαρτησία των φορολογικών Αρχών ως μία από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, καθώς διαισθάνονται ότι μόνο ένα πολιτικά ανεξάρτητο όργανο θα κάνει αποφασιστικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα φοροδιαφυγής της χώρας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα σημειώνει, επίσης, ότι η κυρία Σαββαίδου ορίσθηκε ως Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων  στα μέσα του 2014, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά εξανάγκασε σε παραίτηση τον προκάτοχο της θέσης της, Χάρη Θεοχάρη. Το γεγονός αυτό εξόργισε τους πιστωτές της Ελλάδας, προσθέτει το δημοσίευμα.

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.