Quantcast
Την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - enikonomia.gr
share

Την Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των 4 συστημικών τραπεζών, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο δίνει τα απαιτούμενα κίνητρα στους ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Συγκεκριμένα, οι ιδιώτες εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο μίας (ή και περισσότερων τραπεζών) εφόσον αυτές δεν καταφέρουν να καλύψουν το σύνολο των ιδιωτικών κεφαλαίων που οφείλουν, σύμφωνα με τους κανόνες της ανακεφαλαιοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι στις δύο προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, εφόσον μία τράπεζα δεν κατάφερνε να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ιδιωτικά κεφάλαια, η συμμετοχή των ιδιωτών μηδενιζόταν, καθώς έμπαινε το κράτος. Δηλαδή, ο ιδιώτης έχανε τα χρήματά του.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί το Σάββατο. Αντίθετα το Πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί με τη διαδικασία του επείγοντος.

Εξάλλου, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Αναμένεται μαζί με τον πρωθυπουργό να επισκεφτεί τα hot spots στα ελληνικά νησιά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.