Quantcast
Συνάντηση με Τσακαλώτο – Σταθάκη θα έχουν αύριο οι εκπρόσωποι των δανειστών - enikonomia.gr
share

Συνάντηση με Τσακαλώτο – Σταθάκη θα έχουν αύριο οι εκπρόσωποι των δανειστών

δημοσιεύτηκε:

Στην Αθήνα έφτασαν το απόγευμα οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι αναμένεται να έχουν αύριο συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, αμέσως μετά την επιστροφή του πρώτου από το Λονδίνο.

Στην ατζέντα των συζητήσεων παραμένουν ως κύριο θέμα οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, οι οποίοι έχουν άμεση σύνδεση με την εκταμίευση τόσο της δόσης των 2 δισ ευρώ, όσο και με τα 10 δισ. ευρώ που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από την άλλη πλευρά εάν βρεθούν κοινά σημεία μεταξύ των δύο πλευρών τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, και ακολούθως τη Δευτέρα θα συνεδριάζει το Euroworking Group, για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης.

Ακόμη με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας, στόχος είναι να προχωρήσει και η λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα, που συνδέονται με την εκταμίευση του τελευταίου 1 δισ. ευρώ από τη δόση του Αυγούστου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.