Quantcast
Πολύ κοντά σε συμφωνία για τους πλειστηριασμούς κυβέρνηση - τρόικα - enikonomia.gr
share

Πολύ κοντά σε συμφωνία για τους πλειστηριασμούς κυβέρνηση – τρόικα

δημοσιεύτηκε:

Πολύ κοντά σε συμφωνία για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι βρίσκονται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, στη νέα συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο θέμα των πλειστηριασμών, οι δύο πλευρές φαίνεται να συγκλίνουν  στο ότι, θα εντάσσονται στο καθεστώς προστασίας όσες κατοικίες, η αξία των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο των 160 – 180.000 ευρώ.

Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια, υπάρχει προσέγγιση μεταξύ των Ελλήνων υπουργών Ευ. Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη και Γιώργου Χουλιαράκη με την τρόικα, να ξεκινούν σε ετήσια βάση από 18 με 20.000 αλλά θα είναι κλιμακούμενα και θα φθάνουν έως τις 25 ή 30.000 υπό όρους.

Σχετικά με την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών, θα παραμείνει ο Νόμος Κατσέλη ο οποίος εντούτοις θα αποκτήσει αυστηρότερο πλαίσιο και νέα κριτήρια, ώστε να μην δίνει δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις διατάξεις του και οι κακοπληρωτές.

Σημαντικό φυσικά είναι να υπάρξει προσέγγιση και το θέμα των 100 δόσεων, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει πράσινο φως από αυτή την κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να μετατεθεί η συζήτηση για αύριο.

Σημειώνεται πως την Κυριακή θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, το EuroWorking Group (EWG), το οποίο, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.