Quantcast
Τέξας: Ενεργειακή εταιρεία προσφέρει δωρεάν ρεύμα τις νυχτερινές ώρες! - enikonomia.gr
share

Τέξας: Ενεργειακή εταιρεία προσφέρει δωρεάν ρεύμα τις νυχτερινές ώρες!

δημοσιεύτηκε:

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα τη νύχτα προσφέρει στους πελάτες της ενεργειακή εταιρεία του Τέξας. Ορισμένοι οικονομολόγοι θεωρούν την κίνηση αυτή μόνο την αρχή μίας μακροχρόνιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε πολύ χαμηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Το Τέξας, κράτος των πετρελαιοπηγών; Πρόκειται μόνο για τη μισή αλήθεια», αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel OnLine, προσθέτοντας: «Στη νότια πολιτεία των ΗΠΑ υπάρχουν επίσης τεράστια αιολικά πάρκα, από τα οποία παράγεται το 10% του ρεύματος. Με την έκρηξη των ανεμογεννητριών, το Τέξας έχει πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως τη νύχτα που η κατανάλωση είναι χαμηλή, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται.

Δεκάδες ενεργειακές εταιρείες βγάζουν τα συμπεράσματά τους από την εξέλιξη αυτή. Η επιχείρηση TXU Energy προσφέρει δωρεάν το ρεύμα από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί, όπως ανέφεραν σε δημοσίευμα τους οι New York Times.

Πολλοί ενεργειακοί αναλυτές αναμένουν, σημειώνει το Spiegel, ότι η έκρηξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα συνεχισθεί τα επόμενα χρόνια , αν και θα επιβραδυνθεί κάπως από τις σημερινές χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Η τάση είναι συνεπώς σαφής: Το ρεύμα θα πλεονάζει όλο και περισσότερο και η τιμή της κιλοβατώρας θα μειώνεται όλο και περισσότερο λόγω του γεγονότος αυτού. «Η σωτηρία (του κλίματος) γίνεται φθηνή», έγραψε ο νομπελίστας Οικονομικών Πωλ Κρούγκμαν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.