Quantcast
Στόχος της Ελλάδας να ολοκληρώσει το β’ πακέτο των μεταρρυθμίσεων ως τα μέσα Δεκέμβρη - enikonomia.gr
share

Στόχος της Ελλάδας να ολοκληρώσει το β’ πακέτο των μεταρρυθμίσεων ως τα μέσα Δεκέμβρη

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είναι αποφασισμένη η Ελλάδα να ολοκληρώσει και το δεύτερο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, όπως ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στόχος της είναι να εξασφαλίσει την «απελευθέρωση» και του υπόλοιπου ποσού της δόσης, του 1 δις ευρώ όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της ανακοίνωσης που παρουσιάζει το Reuters.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν στις Βρυξέλλες την πρόοδο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και αποφάσισαν την εκταμίευση των 2 δις ευρώ προς την Αθήνα μετά και την ολοκλήρωση του πρώτου «σετ» των μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας.

«Τώρα θα στρέψουμε την προσοχή μας στα επόμενα βήματα που προβλέπονται στο πρόγραμμα του ESM και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να επιταχύνει τη δουλειά με τους Θεσμούς επί του δεύτερου και τελικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων» αναφέρεται στο προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup.

Η Ελλάδα θα μπορεί τώρα να έχει πρόσβαση και σε 10 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.