Quantcast
Εγκρίθηκε ομόφωνα το ασφαλιστικό από το ΚΥΣΚΟΙΠ - enikonomia.gr
share

Εγκρίθηκε ομόφωνα το ασφαλιστικό από το ΚΥΣΚΟΙΠ

δημοσιεύτηκε:

Ομόφωνα εγκρίθηκε από τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) το σχέδιο Κατρούγκαλου όπως παρουσιάστηκε χθες στην Πολιτική Γραμματεία και θα κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

O Υπουργός Εργασίας περιγράφοντας το νέο σύστημα μίλησε για την Εθνική Σύνταξη, που θα χρηματοδοτείται από τη Γενική Φορολογία ενώ πάνωσε αυτή θα χτίζεται η υπόλοιπη σύνταξη.

Το ΚΥΣΚΟΙΠ κατέληξε επίσης στη δημιουργία ενός Ταμείου με ενιαίους κανόνες για όλους, ενώ σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο συζητήθηκε και η ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που Ταμεία της δεν έχουν αποθεματικά λόγω των εγκληματικών πολιτικών του παρελθόντος.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας,  προτείνεται το τελικό σχέδιο νόμου να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στον Δεκέμβριο.

Οσο για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στην οποία αντιδρούν δανειστές και εργοδότες, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να εμμείνει στο θέμα «μέχρι τέλους».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.