Quantcast
ΚΥΣΟΙΠ: Αποφάσεις για το χρέος και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας - enikonomia.gr
share

ΚΥΣΟΙΠ: Αποφάσεις για το χρέος και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας

δημοσιεύτηκε:

Αποφάσεις για την προετοιμασία της συζήτησης που θα γίνει αναφορικά με το δημόσιο χρέος της χώρας και την ίδρυση του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας πήρε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), ενώ ζήτησε να υποβληθεί στην κυβέρνηση και τη Βουλή έκθεση για τα αποτελέσματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. έχει ως εξής:

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) συνήλθε σε πλήρη σύνθεση σήμερα, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015.

1. Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. εξουσιοδότησε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να καλέσει την Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να συντάξουν και να υποβάλουν, προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή, Εκθέσεις οι οποίες θα αποτιμούν τα αποτελέσματα των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και θα αξιολογούν τη γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις αρχές της κρίσης μέχρι και σήμερα.

2. Εγκρίθηκε η εισήγηση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την προετοιμασία των επικείμενων συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, υπό τον υπουργό Οικονομικών, η οποία θα αναλάβει το έργο της τεχνικής προετοιμασίας, της υποδοχής και της αξιολόγησης τυχόν προτάσεων από ερευνητικά κέντρα, ακαδημαϊκούς, ειδικούς επιστήμονες και άλλους φορείς. Η Συντονιστική Επιτροπή θα εισηγείται σχετικά προς το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. το οποίο και θα διαμορφώνει τη στρατηγική της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος.

3. Το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π. κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών, οριστικοποίησε το πλαίσιο των κυβερνητικών θέσεων σχετικά με την ίδρυση του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, βάσει των οποίων θα διεξαχθούν οι συζητήσεις με τους Θεσμούς κατά τις προσεχείς ημέρες. Το Ταμείο, το οποίο θα συσταθεί στις αρχές του 2016, θα εδρεύει στην Ελλάδα, την διαχείρισή του θα έχουν οι ελληνικές Αρχές, θα λειτουργεί σύμφωνα με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο περί ανωνύμων εταιρειών και θα έχει ως μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.