Quantcast
Αλεξιάδης: Κάθε φορά που αυξάνουμε τη φορολογία στα τσιγάρα, χάνουμε έσοδα - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Κάθε φορά που αυξάνουμε τη φορολογία στα τσιγάρα, χάνουμε έσοδα

δημοσιεύτηκε:

“Κάθε φορά που αυξάνουμε τη φορολογία στα καπνικά προϊόντα, χάνουμε περισσότερους φόρους από ό,τι εισπράττουμε”. Αυτό ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, σχετικά με την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας προϊόντων καπνού, και αναγνώρισε ότι η αύξηση της φορολόγησής τους είχε επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα και δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

“Πρέπει να ξεφύγουμε από τις πολιτικές που, παρά τις αρχικές μας προθέσεις, έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά και περιπτέρων”, επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για την ιχνηλασιμότητα των πακέτων τσιγάρων, με στόχο, όπως είπε, να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ελέγχου και να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο.

Ο κ. Αλεξιάδης χαρακτήρισε σημαντική για τη πάταξη της λαθρεμπορίας, τη δωρεά αυτοκινούμενου σκάνερ από την καπνοβιομηχανία “Παπαστράτος” κόστους 2 εκατ. ευρώ, καθώς όπως είπε, θα ελέγχονται τα λιμάνια αλλά και τα φορτηγά που θα διέρχονται από τις πύλες εισόδου. Μάλιστα προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην προμήθεια και άλλων παρόμοιων σταθερών μηχανημάτων ελέγχου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.