Quantcast
Συμφωνία και για σταδιακή πώληση «κόκκινων» δανείων - enikonomia.gr
share

Συμφωνία και για σταδιακή πώληση «κόκκινων» δανείων

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Συμφωνία και στο σταδιακό άνοιγμα της «αγοράς» δανείων επιτεύχθηκε πριν από λίγο ολοκληρώνοντας την διαπραγμάτευση για το πακέτο των 13 προαπαιτούμενων που θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου .

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στον εφαρμοστικό νόμο που αναμένεται να κατατεθεί αύριο ή το αργότερο μεθαύριο θα περιληφθούν διατάξεις που θα προβλέπουν την πώληση «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων μεγάλης αξίας

Ο υπουργός τόνισε ότι σε ρύθμιση που θα ολοκληρωθεί μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου θα δίνεται η δυνατότητα για πώληση και στεγαστικών δανείων αλλά και πώληση επιχειρηματικών δανείων μικρής αξίας που αφορούν κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση αυτή θα περιλαμβάνει ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες ισχύουν ήδη για τα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά με κόκκινα στεγαστικά δάνεια .

Μέχρι και αύριο το απόγευμα θα ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο για όλα τα προαπαιτούμενα (στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το νέο μισθολόγιο του δημοσίου) με στόχο να κατατεθεί και να ψηφιστεί μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα 15 του μήνα .

 Σε ότι αφορά το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων υπάρχει έτοιμη μια στρατηγική έκθεση που σταδιακά θα γίνει νόμος Το σχέδιο δεν περιλαμβάνει τον στόχο για έσοδα ύψους 50 δις ευρώ. Σε ό,τι αφορά στη διοίκηση του νέου Ταμείου, αποφασίστηκε ότι θα συσταθεί μια πενταμελής συμβουλευτική επιτροπή, στην οποία τα 3 μέλη θα διορίζονται από την ελληνική Κυβέρνηση και τα 2 από τους δανειστές. Το σχέδιο αυτό αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους μέχρι και το Πάσχα.

 Σε λίγη ώρα ξεκινά η τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας που θα εγκρίνει τυπικά την ολοκλήρωση των 13 προαπαιτούμενων που θα έπρεπε να υλοποιήσει η Ελλάδα μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου .

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.