Quantcast
Σέλινγκ: Ο Τσακαλώτος είναι απόλυτος πραγματιστής, όχι σόουμαν όπως ο Βαρουφάκης - enikonomia.gr
share

Σέλινγκ: Ο Τσακαλώτος είναι απόλυτος πραγματιστής, όχι σόουμαν όπως ο Βαρουφάκης

δημοσιεύτηκε:

«Η Ελλάδα έχει πράξει πολύ περισσότερα με την έναρξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας από ό,τι συνολικά κατά τα δύο προηγούμενα προγράμματα» τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» ο Σέλινγκ εξήρε και τον ουσιαστικό ρόλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους και λέει χαρακτηριστικά πως «είναι εξίσου αριστερός  όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης -έχοντας αυτοχαρακτηριστεί κάποτε τροτσκιστής- ωστόσο είναι ένας απόλυτος πραγματιστής και όχι σόουμαν όπως ο Βαρουφάκης, αναγνωρίζει ένα πρόβλημα και προσπαθεί να βρει τη λύση, κάτι που δεν έκανε ποτέ ο Βαρουφάκης».

Όπως αναφέρει ο Αυστριακός υπουργός , είναι καλό που ο κ. Τσακαλώτος παρέμεινε υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καθώς έχει δημιουργηθεί μεταξύ των υπουργών μια καλή βάση συνομιλιών, που έχει ως βασική αρχή ότι, προτού εισρεύσει χρήμα, πρέπει να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη.

Κατά την άποψή του, εκείνο που παραμένει ακόμη ανοικτό είναι το ζήτημα του ελληνικού Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, για το οποίο, όπως σημειώνει, λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του τρίτου προγράμματος και ότι έχει συμφωνηθεί πως οι εισπράξεις από αυτό το Ταμείο θα αξιοποιούνται για εξυπηρέτηση του χρέους και για αναγκαίες επενδύσεις ώστε να τεθεί σε κίνηση η οικονομία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.