Quantcast
Έρχεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν πέρασαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Έρχεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν πέρασαν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Αντιμέτωποι με πρόστιμο 150 ευρώ θα είναι από σήμερα όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν πέρασαν τα οχήματα τους από ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, το πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ, θα επιβάλλεται από σήμερα σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Η απόφαση προβλέπει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ περιγράφει τη διαδικασία ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των παραβατών και προαναγγέλλει τα πρώτα ηλεκτρονικά «ραβασάκια» τον Φεβρουάριο, όταν και θα αναρτηθούν στην ενότητα «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του Taxisnet και θα εισπραχθούν, εφόσον δεν πληρωθούν, με τις διαδικασίες του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.