Quantcast
Μοσκοβισί: Πρέπει να διατηρηθεί το μεταρρυθμιστικό momentum στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Πρέπει να διατηρηθεί το μεταρρυθμιστικό momentum στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Υπάρχει σημαντική πρόοδος όσον αφορά στην Ελλάδα και τώρα επικεντρωνόμαστε στην πρώτη αξιολόγηση» τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων υποστήριξε πως «βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά χρειάζεται να σημειωθεί ταχεία πρόοδος. Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες στην καρδιά των συζητήσεων». Πρόσθεσε δε, πως πρόκειται για το πιο ευαίσθητο ζήτημα.

Ο Επίτροπος και ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισαν ότι η τρόικα είναι εν αναμονή στοιχείων που αφορούν το συνταξιοδοτικό και πρόσθεσαν ότι καλό θα ήταν τα στοιχεία αυτά να σταλούν “σύντομα” από τις ελληνικές Αρχές, ούτως ώστε να μπορέσουν τις επόμενες ημέρες να μεταβούν στην Αθήνα τα κλιμάκια της τρόικας για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης

Ο κ. Μοσκοβισί επεσήμανε πως πολλά έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα από το καλοκαίρι και ότι υπάρχει αλλαγή πνεύματος, αλλά πρέπει να διατηρηθεί το μεταρρυθμιστικό momentum.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.