Quantcast
Τσακαλώτος σε νέο ΓΓΔΕ: Δεν ξέρω αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος σε νέο ΓΓΔΕ: Δεν ξέρω αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια

δημοσιεύτηκε:

Δεν ξέρω αν πρέπει να σας ευχηθώ συγχαρητήρια ή συλλυπητήρια, δεδομένου του όγκου και των δυσκολιών της δουλειάς σας, δήλωσε υποδεχόμενος τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης τόνισε πως ο νέος Γενικός Γραμματέας «θα κριθεί και από σήμερα κιόλας» και ευχήθηκε «καλή τύχη και καλή υπομονή για όσα συμβούν στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί είμαστε στο μάτι του κυκλώνα και οι προκλήσεις είναι πολλές».

«Ο κ. Πιτσιλής αναδείχθηκε μέσα από μια ανεξάρτητη και διαφανή διαδικασία» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος και επισήμανε «Δεν είναι υποψήφιος που ήρθε από τη ΓΓΔΕ, δεν χρωστά τίποτε και σε κανέναν, φέρνει μια νέα ματιά στα προβλήματα».

Επιπλέον, ο κύριος Αλεξιάδης σημείωσε πως «δεν βρήκαμε έτοιμο υποψήφιο από γραφεία υπουργικών συμβούλων».

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σίγουρος πως «ο νέος Γενικός θα βασιστεί στην καλή δουλειά που έχει γίνει στην ΓΓΔΕ και θα συμβάλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» ενώ τόνισε πως «θα έχουμε καλή συνεργασία σεβόμενοι τις αρχές της αυτονομίας της χώρας».

Οι μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, σύμφωνα με τον Γιώργο Πιτσιλή η εκπλήρωση των δεσμεύσεων έναντι των δανειστών, η θωράκιση της αυτονομίας της ΓΓΔΕ, καθώς και η η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι ο ανακαθορισμός των σχέσεων της εφορίας με τους πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, πρόθεσή μου είναι να συνεργαστούμε άριστα για τον κοινό σκοπό που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση» κατέληξε ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.