Quantcast
Το ενδεχόμενο ελάφρυνσης της φορολογίας των αγροτών μελετούν Τσακαλώτος - Αλεξιάδης - enikonomia.gr
share

Το ενδεχόμενο ελάφρυνσης της φορολογίας των αγροτών μελετούν Τσακαλώτος – Αλεξιάδης

δημοσιεύτηκε:

Το ενδεχόμενο ελάφρυνσης της φορολογίας των αγροτών  βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Το θέμα μπήκε στο τραπέζι, μετά την σκλήρυνση της στάσης των αγροτών και την άρνησή τους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, οι οποίες έφεραν και συνεχίζουν να φέρνουν σε μεγάλη αναταραχή τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σταδιακή αύξηση από το 13% στο 20% του συντελεστή φορολόγησης να μην ισχύσει από τα φετινά εισοδήματα και να τεθεί ενδεχομένως ένας ενδιάμεσος φορολογικός συντελεστής.

Υπενθυμίζεται ότι για τα εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2017, όπως προβλέπει το μνημόνιο, ο συντελεστής θα αυξηθεί στο 26%, με τον οποίο φορολογούνται και 1 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες.

Για τις προκαταβολές του φόρου, που θα είναι μειωμένες για συγκεκριμένες ομάδες αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών (όπως όσοι είχαν ζημιές στις επιχειρήσεις, κλπ), αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.