Quantcast
Με δημοσιονομικό, ασφαλιστικό και ΟΟΣΑ η εκκίνηση της αξιολόγησης - enikonomia.gr
share

Με δημοσιονομικό, ασφαλιστικό και ΟΟΣΑ η εκκίνηση της αξιολόγησης

δημοσιεύτηκε:

Του Τάσου Δασόπουλου

 

Το δημοσιονομικό, το ασφαλιστικό και η εφαρμογή των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συναντήσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα 

τις επόμενες ημέρες. 

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του ΕΣΜ με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση είχε οργανωτικό χαρακτήρα, τόσο σε ό,τι αφορά την οργάνωση όσο και το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων.

Όπως είπε μετά την συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης οργανώθηκε ένα πρόγραμμα συναντήσεων μιας εβδομάδας που θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της αξιολόγησης, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και το γεγονός ότι η σημερινή συνάντηση είναι οργανωτική.

Αύριο το απόγευμα, θα συζητηθούν τα θέματα της φορολογίας εισοδήματος και της αναπτυξιακής στρατηγικής του αγροτικού τομέα στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους εκπροσώπους των δανειστών. 

Πριν από τη συνάντηση με τους θεσμούς στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που γίνονται οι συναντήσεις με το κουαρτέτο των δανειστών συναντήθηκαν ο υπουργός Οικονομικών με τον υπουργό ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, με στόχο να οργανωθεί καλύτερα το χρονοδιάγραμμα των συναντήσεων. Στην συνέχεια ο κ. Σταθάκης, αποχώρησε και γιατί δεν είχε αντικείμενο στην σύσκεψη που ακολουθούσε και για λόγους υγείας, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους δανειστές από αύριο, με θέμα τις εργαλειοθήκες Ι και ΙΙ του ΟΟΣΑ, ενώ την Παρασκευή θα γίνει και η συνάντηση για την αγορά δανείων και τις εξαιρέσεις που θέλει να θέσει το ΥΠΑΝ για στεγαστικά 1ης κατοικίας και τα επιχειρηματικά δάνεια των ΜμΕ μέχρι 250.000 ευρώ .

Αυτή την ώρα ξεκινά η δεύτερη συνάντηση της ημέρας με το υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και βασικό θέμα την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.