Quantcast
Ξενόφος: Στο 15% το ποσοστό των οφειλετών που «μπορούν» αλλά δεν πληρώνουν - enikonomia.gr
share

Ξενόφος: Στο 15% το ποσοστό των οφειλετών που «μπορούν» αλλά δεν πληρώνουν

δημοσιεύτηκε:

«Μπορεί» αλλά δε… θέλει να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του το 15% των οφειλετών. Σε αυτό το ποσοστό εκτιμά πως ανέρχονται οι κακοπληρωτές που καλύπτονται πίσω από ευνοϊκές ρυθμίσεις ο επικεφαλής του ΤΧΣ, Άρης Ξενόφος.

Ο κ. Ξενόφος, μιλώντας σε εκδήλωση του LSE, είπε πως με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πολιτική σταθερότητα και σταδιακή βελτίωση της οικονομίας, οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να αντιστρέψουν την αρνητική πορεία της τελευταίας πενταετίας με δεδομένη και την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου ανακεφαλαιοποίησης.

Ο επικεφαλής του ΤΧΣ τόνισε ακόμη πως χρειάζεται ένα ευέλικτο  δικαστικό σύστημα που θα επιταχύνει τις αποφάσεις και τους διακανονισμούς για δάνεια, ένα αποτελεσματικό νομικό πλαίσιο που θα αποτρέπει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές να ζητούν προστασία από πτωχευτικούς νόμους, θα προωθεί την αποτελεσματική στήριξη των βιώσιμων οφειλετών, θα δίνει ευκαιρία για νέα αρχή και θα προστατεύει την κύρια κατοικία και μια Δημόσια Αρχή Πιστοποίησης Φερεγγυότητας που θα προσφέρει διαφάνεια για την δυνατότητα των προσώπων να εξυπηρετούν του χρέους τους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.