Quantcast
Τσίπρας: Η χώρα έχει ανάγκη ψηφιακής στρατηγικής - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Η χώρα έχει ανάγκη ψηφιακής στρατηγικής

δημοσιεύτηκε:

Την ίδρυση Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο Digital Economy Forum 2016 , που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ) .

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι απαιτούνται και άλλα βήματα προς την κατεύθυνση της ψηφιακής οικονομίας, όπως η κατάρτιση της ψηφιακής στρατηγικής, ωστόσο σημείωσε ότι ήδη γίνονται σημαντικά βήματα και αναφέρθηκε  στη βούληση της κυβέρνησης να απελευθερώσει την δυναμική του κλάδου αυτού που όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως είπε, δεν αντιμετωπίστηκε με την δέουσα σημασία και αυτό έχει κοστίσει.

Αν συνεργαστούμε σωστά μπορούμε να χτίσουμε ένα πλαίσιο που να απογειώσει τις δυνατότητες της οικονομίας, μέσα από την αξιοποίηση της πληροφορικής και των επικοινωνιών, είπε ο πρωθυπουργός .

Πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα σχέδιο εθνικής ψηφιακής πολιτικής που πρέπει να βασίζεται σε θεσμούς, να σέβεται και να προστατεύει τα ψηφιακά δικαιώματα και να δίνει τη δυνατότητα στους νέους να εργαστούν και να καινοτομήσουν εδώ στην Ελλάδα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.