Quantcast
Αλεξιάδης: Μεγάλες εισπράξεις με τον νόμο για ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών - enikonomia.gr
share

Αλεξιάδης: Μεγάλες εισπράξεις με τον νόμο για ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών

δημοσιεύτηκε:

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων) υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με το οποίο ενσωματώνονται στο εθνικό δίκαιο οι ευρωπαϊκές οδηγίες, μεταξύ άλλων, για την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη και τη διαβίβαση από τις τράπεζες πληροφοριών σχετικά με δικαιούχους λογαριασμών.

«Με την κύρωση του νομοσχεδίου θα μπορούμε να έχουμε ανταλλαγή πληροφοριών όχι μετά από αίτημα του ενός κράτους προς το άλλο, αλλά αυτόματα, κάτι που αποτελεί σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση της διασυνοριακής φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής και θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Επίσης ενημέρωσε ότι πλέον τα πιστωτικά ιδρύματα, θα διαβιβάζουν πληροφορίες σχετικά με πρόσωπα, φυσικά ή οντότητες, που είναι δικαιούχοι λογαριασμού βάσει κανόνων επιβολής στοιχείων και δέουσας επιμέλειας που συνάδουν με το κοινό πρότυπο του ΟΟΣΑ.

Όπως επισήμανε δε, το νομοσχέδιο αυτό, μας δείχνει το πού θα κινηθούν ο φορολογικές υπηρεσίες, διότι -εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης- «έχουμε εντοπίσει το μεγάλο πλούτο στο εξωτερικό από φοροδιαφυγή και θα μας δώσει έτσι τη δυνατότητα να τον εντοπίσουμε και να εισπράξουμε έσοδα». «Να είναι σίγουροι, αυτοί που αγωνιούν για όσα έχουν στο εξωτερικό, ότι και οι ενέργειές μας και η ενσωμάτωση αυτής της οδηγίας δημιουργούν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που παρέχουν στις φορολογικές υπηρεσίες τη δυνατότητα είσπραξης πολύ μεγάλων ποσών», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός και προσέθεσε το εξής: «Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών έχουμε στο υπουργείο δεδομένα για μεγάλους φοροφυγάδες, οι οποίοι, με χαρά μου, βλέπω ότι μπορούν, από δάνειο, και να πληρώσουν όσα καταλογίζουν οι εισαγγελείς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.