Quantcast
Τη συνδρομή της Κομισιόν ζητά ο Μανιάτης για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ - enikonomia.gr
share

Τη συνδρομή της Κομισιόν ζητά ο Μανιάτης για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

δημοσιεύτηκε:

Τη συνδρομή του αντιπροέδρου της Κομισιόν αρμοδίου για θέματα ενέργειας, Μάροτς Σέφκοβιτς, στην επίσπευση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ ζήτησε ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ.

Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός, στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Eπιτροπής συζητήθηκε η διαδικασία έγκρισης της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από τη SOCAR από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και συγκεκριμένα από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού.
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή στις 5 Νοεμβρίου ζήτησε τρίμηνη προθεσμία προκειμένου να μελετήσει περαιτέρω τη συμμόρφωση του νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΔΕΣΦΑ προς τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού.

Ο Γ.Μανιάτης υπογράμμισε τη θετική συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και τόνισε ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη. Ο υπουργός τόνισε ότι, κατόπιν της θετικής συνεργασίας των ελληνικών αρχών με τη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Κομισιόν, οι σχετικές διαδικασίες είναι απόλυτα συμβατές τόσο με το πρόσφατο Εθνικό Δίκαιο όσο και με το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.