Quantcast
Audi: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ το 2016 - enikonomia.gr
share

Audi: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ το 2016

δημοσιεύτηκε:

Το 2016, ο Όμιλος της Audi στοχεύει και πάλι να αυξήσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που παραδίδονται, να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο της κερδοφορίας και να συνεχίσει να επενδύει μεγάλα ποσά στο μέλλον.

Κατά τη 127η Τακτική Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο της AUDI AG εξήγησε στους μετόχους τις οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2015, τις τρέχουσες εξελίξεις και τους στόχους για το τρέχον έτος.

Επιπλέον, ο κ. Rupert Stadler παρουσίασε την προοπτική της premium μάρκας για την επόμενη δεκαετία δηλώνοντας: “Είχαμε πολύ καλές επιδόσεις κατά το οικονομικό έτος 2015, παρ΄όλες τις προκλήσεις, με αριθμό ρεκόρ 1,8 εκατ. αυτοκινήτων και λειτουργικά κέρδη τα οποία ανήλθαν στο ποσό των 5,1 δις €.”
Μετά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η Audi βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου για το 2016, με πωλήσεις πάνω από 600.000 αυτοκίνητα για το πρώτο τετράμηνο.


Για το έτος 2016, η εταιρεία σχεδιάζει συνολικές επενδύσεις σε ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισμό άνω των 3 δις €, για άλλη μια φορά με χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων.

Τα βασικά σημεία είναι φυσικά η καινοτομία σε όλους τους τομείς και η επέκταση της γκάμας των μοντέλων της Audi.

“Τα μοντέλα μας και η τεχνολογία θα μας εξασφαλίσουν την ανάπτυξη του αύριο”, δήλωσε ο R.Stadler και συμπλήρωσε: “Η ηλεκτροκίνηση και η ψηφιοποίηση αντιπροσωπεύουν μια ιστορική στροφή και θα παίξουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση αυτής της αλλαγής, ενισχύοντας περαιτέρω την ήδη ισχυρή μας θέση.





Ένα μεγάλο μέρος της σχεδιαζόμενης επένδυσης θα εισρεύσει σε αυτά τα έργα και η Audi θα ενισχύσει επιπλέον την ομάδα της αυτό το έτος, με επιπλέον 1.200 εμπειρογνώμονες σε τομείς στρατηγικής σημασίας για το μέλλον.

Φέτος, περισσότερα από 20 νέα ή αναβαθμισμένα μοντέλα της Audi θα λανσαριστούν, συμπεριλαμβανομένου του Q2 με το οποίο η εταιρία σχεδιάζει να αποκτήσει νέους πελάτες σε πόλεις, προσφέροντας σύνδεση internet στον βασικό εξοπλισμό, τη δική του κάρτα SIM συμπεριλαμβανομένου απεριόριστο πρόγραμμα δεδομένων και οι κινητές συσκευές θα είναι σε θέση να συνδεθούν απευθείας μέσω Wi Fi hotspot.

Επιπλέον, το SUV προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σύνδεσης, καθώς και πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού τα οποία εξοπλίζουν μοντέλα της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Επιπλέον, η Audi προετοιμάζει την παραγωγή της σειράς των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

Θα ξεκινήσει το 2018 με ένα σπορ SUV το οποίο θα έχει αυτονομία πάνω από 500 χλμ. και θα παράγεται στις Βρυξέλλες. Το εργοστάσιο εκεί θα έχει επίσης τη δική του παραγωγή μπαταριών.

“Ξεκινώντας από το 2018, θα λανσάρουμε και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο”, ανακοίνωσε ο κ. Stadler.
Το 2017, η Audi θα παρουσιάσει το νέο Α8 το οποίο θα εξοπλίζεται με σύστημα πιλοτικής οδήγησης και όπως δήλωσε ο ίδιος μέχρι το 2025 θα δούμε πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.