Quantcast
Ο Σουλτς καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν - enikonomia.gr
share

Ο Σουλτς καταδικάζει τις απειλές Ερντογάν

δημοσιεύτηκε:

«Βουλευτές οι οποίοι παίρνουν θέση ως προς ένα θέμα στο πλαίσιο της εντολής τους δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να χαρακτηρίζονται τρομοκράτες παρά τις τυχόν διαφορετικές απόψεις τους», γράφει σε επιστολή του, η οποία επρόκειτο να στείλει σήμερα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. «Μια τέτοια ενέργεια αποτελεί απόλυτη παραβίαση ενός ταμπού την οποία καταδικάζω απερίφραστα», συνεχίζει Ο Σούλτς στην επιστολή του, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

Στην επιστολή του ο Σούλτς επικρίνει τις λεκτικές επιθέσεις του Ερντογαν κατά γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης τη γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Με μεγάλη ανησυχία έλαβα γνώση των σχετικών ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία έγινε λεκτική επίθεση κατά ελεύθερα εκλεγμένων βουλευτών του γερμανικού κοινοβουλίου λόγω της ψήφου τους και κατηγορήθηκαν γι αυτό », γράφει ο Σουλτς στην επιστολή του.

«Ως πρόεδρος ενός πολυεθνικού, πολυεθνοτικού και πολυθρησκευτικού κοινοβουλίου παρακαλώ επιτρέψτε μου την ακόλουθη παρατήρηση: η ελεύθερη άσκηση της εντολής των βουλευτών αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκών δημοκρατιών μας», επισημαίνει στον τούρκο πρόεδρο ο Μάρτιν Σούλτς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.