Quantcast
Βραζιλία: Περαιτέρω αύξηση της ανεργίας φοβούνται οι πολίτες - enikonomia.gr
share

Βραζιλία: Περαιτέρω αύξηση της ανεργίας φοβούνται οι πολίτες

δημοσιεύτηκε:

Ποσοστό 34% των Βραζιλιάνων αποδοκιμάζουν την κυβέρνηση του προσωρινού προέδρου της χώρας, Μισέλ Τεμέρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο πρώτος μήνας της προσωρινής κυβέρνησης Τεμέρ στην εξουσία, χαρακτηρίστηκε από μια σειρά σκανδάλων, με άμεση συνέπεια τη μείωση της δημοτικότητας της, αλλά και της γενικότερης υποστήριξης στα σχέδια μεταρρυθμίσεων που προωθεί.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο (Vox Populi Institute) μόνο το 11% των συμμετεχόντων είναι ικανοποιημένοι από τη νέα κυβέρνηση, το 33% τη χαρακτηρίζουν ως μια “κανονική κυβέρνηση” ενώ το 21% δεν ανταποκρίθηκαν στη δημοσκόπηση. Ποσοστό 32% των συμμετεχόντων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση Τεμέρ, θα είναι χειρότερη από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ το 52% αναμένει αύξηση της ανεργίας. Επίσης, ποσοστό 44% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση αναμένει ότι η κατάσταση διαφθοράς θα επιδεινωθεί, με μόλις το 26% να εκτιμά ότι η διαφθορά θα περιοριστεί.

Μόλις το 29% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση είναι υπέρ της συνέχισης της θητείας του παρόντος μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος, ενώ το 67% είναι υπέρ της διεξαγωγής προεδρικών εκλογών, που κανονικά θα διεξαχθούν το 2018.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.