Quantcast
Κέρι: Για τις ΗΠΑ, το Θιβέτ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας - enikonomia.gr
share

Κέρι: Για τις ΗΠΑ, το Θιβέτ αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας

δημοσιεύτηκε:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως το Θιβέτ είναι αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας και τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας του, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, ο Κέρι είπε πως η πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα του Θιβέτ παραμένει αμετάβλητη και δεν θα αλλάξει.

Ο Ουάνγκ, από την πλευρά του, επανέλαβε τη θέση αρχής της Κίνας για το θέμα του Θιβέτ, καλώντας την αμερικανική πλευρά να αποφύγει την ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και να λάβει πρακτικά μέτρα για να προστατεύσει συνολικά τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.

Ο Κέρι χαιρέτισε την επιτυχία που είχε ο Σινο-αμερικανικός Στρατηγικός και Οικονομικός Διάλογος και η Σινο-αμερικανική Υψηλού Επιπέδου Διαβούλευση για τις Ανταλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες για περαιτέρω προώθηση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας είπε ο Κέρι.

Ο Ουάνγκ είπε πως ο πρόσφατος γύρος Σνιο-αμερικανικού διαλόγου ήταν επιτυχής χάρη στις κοινές προσπάθειες τόσο της κινεζικής όσο και της αμερικανικής πλευράς.

Ο διάλογος έχει στείλει σαφή σήματα ότι οι δύο πλευρές είναι δεσμευμένες στην οικοδόμηση μιας νέου τύπου σχέσης μεγάλων χωρών, η οποία θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την περαιτέρω υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σινο-αμερικανικών σχέσεων, είπε ο Ουάνγκ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.