Quantcast
Αύξηση του κατώτατου μισθού στις ΗΠΑ προτείνει η Λαγκάρντ - enikonomia.gr
share

Αύξηση του κατώτατου μισθού στις ΗΠΑ προτείνει η Λαγκάρντ

δημοσιεύτηκε:

Μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στον φόρο εισοδήματος, αναβάθμιση των κοινωνικών προγραμμάτων για τους φτωχούς ανέργους και αύξηση του κατώτατου μισθού προτείνει στις ΗΠΑ η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η σύσταση έπεται έρευνας του Ταμείου, που διαπιστώνει επιδείνωση μιας σειράς δεικτών στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και πτώση του βιοτικού επιπέδου σημαντικής μερίδας του αμερικανικού πληθυσμού.

Ειδικότερα στην έκθεσή του για την αμερικανική οικονομία το ΔΝΤ διαπιστώνει πως η αύξηση της παραγωγικότητας έχει επιβραδυνθεί από το 1,7% στο οποίο βρισκόταν πριν από την αρχή της κρίσης το 2007 στο μόλις 0,4% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Υπογραμμίζει, όμως, ότι μεγάλο μέρος της αύξησης που είχε σημειώσει το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τα 20 χρόνια πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση οφειλόταν κυρίως στην αύξηση της παραγωγικότητας, της καινοτομίας και της αποτελεσματικότητας της οικονομίας.

Επιπλέον, το ΔΝΤ διαπιστώνει πως μετά το 2000 διευρύνονται οι εισοδηματικές διαφορές στις ΗΠΑ και μόλις το 0,25% του πληθυσμού έχει βελτιώσει το εισόδημά του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.