Quantcast
Η Συμμαχία του Ειρηνικού προωθεί την επέκταση των εμπορικών σχέσεών της με τις χώρες της Ασίας - enikonomia.gr
share

Η Συμμαχία του Ειρηνικού προωθεί την επέκταση των εμπορικών σχέσεών της με τις χώρες της Ασίας

δημοσιεύτηκε:

Η Συμμαχία του Ειρηνικού, μία εμπορική ένωση μεταξύ τεσσάρων χωρών της Λατινικής Αμερικής που βρέχονται από την Ειρηνικό ωκεανό, ανακοίνωσε τα σχέδια της για την επέκταση-ενίσχυση των εμπορικών δεσμών της με τις χώρες της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού και ειδικότερα με την Κίνα.

Στην ετήσια διάσκεψη του αναφερόμενου οργανισμού, οι ηγέτες της Χιλής, του Περού, του Μεξικού και της Κολομβίας, ανακοίνωσαν έναν οδικό χάρτη για την παραπέρα ενοποίηση των δραστηριοτήτων τους, προκειμένου να αποφύγουν κινήσεις απομόνωσης μεταξύ των μελών που απαρτίζουν τη συμμαχία, στον πολιτικό και οικονομικό απόηχο του πρόσφατου Brexit από την ΕΕ.

Η Συμμαχία του Ειρηνικού, ιδρύθηκε το 2011 και παράγει το 37% του ΑΕΠ της Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα, έχει καταργήσει την εφαρμογή δασμών στο 92% επί του συνόλου των προϊόντων που εξάγουν οι χώρες-μέλη της, ενώ προσβλέπει στην ολική κατάργηση των δασμών μέσα στα επόμενα 17 χρόνια.

Παράλληλα, οι χώρες-μέλη της αναφερόμενης συμμαχίας προσανατολίζονται στην επέκταση των εμπορικών τους σχέσεων με χώρες την περιοχή της Ασίας, προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δυναμική των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Λατινικής Αμερικής και της Κίνας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.