Quantcast
Ρεκόρ σημείωσε η μετανάστευση από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ προς την Γερμανία το 2015 - enikonomia.gr
share

Ρεκόρ σημείωσε η μετανάστευση από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ προς την Γερμανία το 2015

δημοσιεύτηκε:

Η μετανάστευση από χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε νέο ρεκόρ στη Γερμανία πέρυσι, με περισσότερους από 685.000 ανθρώπους να μετεγκαθίστανται στη χώρα αυτή, κυρίως Ρουμάνους, Πολωνούς και Βούλγαρους, ανέφερε χθες η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Το 2015, 685.485 πολίτες της ΕΕ έφθασαν στη Γερμανία, ενώ 303.036 ακολούθησαν την αντίστροφη πορεία, δηλαδή υπήρξε καθαρή αύξηση των μεταναστών κατά 382.449, προσέθεσε η εφημερίδα, διευκρινίζοντας ότι απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης και προσφύγων (BAMF).

Η πρώτη χώρα προέλευσης των ανθρώπων που αποφάσισαν να πάνε να ζήσουν στη Γερμανία ήταν η Ρουμανία με 174.779 αφίξεις, ακολουθούμενη από την Πολωνία (147.910), τη Βουλγαρία (71.709) και την Κροατία, νέο μέλος της ΕΕ (50.646), σύμφωνα με τη Βελτ.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καταγράφει ανάπτυξη, ενώ το συγκριτικά χαμηλό ποσοστό ανεργίας (6,1%) προσελκύει ευρωπαίους πολίτες που αναζητούν καλύτερες συνθήκες ζωής από αυτές στις πατρίδες τους. Στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης στις χώρες της νότιας Ευρώπης, πολλοί νέοι Έλληνες και Ισπανοί μετανάστευσαν στη Γερμανία σε αναζήτηση καλύτερου μέλλοντος.

Το ζήτημα του περιορισμού της μετανάστευσης ευρωπαίων εργαζομένων ήταν κεντρικό στην επιθετική προεκλογική εκστρατεία υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, που κέρδισε στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Τον Απρίλιο, το Βερολίνο παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που περιορίζει δραστικά την πρόσβαση στα προνοιακά επιδόματα για τους μετανάστες από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Βελτ, συνολικά στη Γερμανία ζουν 4,1 εκατ. πολίτες άλλων χωρών μελών της ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.