Quantcast
Γκίγκολντ: «Τέχνασμα του μάρκετιγκ» η μείωση του εταιρικού φόρου από τον Όσμπορν - enikonomia.gr
share

Γκίγκολντ: «Τέχνασμα του μάρκετιγκ» η μείωση του εταιρικού φόρου από τον Όσμπορν

δημοσιεύτηκε:

«Ξεκάθαρο τέχνασμα του μάρκετινγκ» προκειμένου να προλάβει την φυγή των διεθνών ομίλων από τη χώρα του, χαρακτηρίζει ο πράσινος Γερμανός ευρωβουλευτής την εξαγγελία του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζώρτζ Οσμπορν για τεράστια μείωση του εταιρικού φόρου. Με αυτόν τον τρόπο η Μ. Βρετανία προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις συνέπειες της εξόδου από την Ε.Ε., είπε σε συνέντευξή του δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (DLF) ο Σβεν Γκίγκολντ.

O πράσινος πολιτικός πρόσθεσε ότι πολλές επιχειρήσεις φορολογούνται ήδη με χαμηλό φορολογικό συντελεστή στη Μ. Βρετανία. Η Ε.Ε. πρέπει να εκμεταλλευτεί την αποχώρησή της για να σταματήσει την φοροαποφυγή των μεγάλων εταιρειών. ” Χρειαζόμαστε μια κοινή φορολογική πολιτική”. Ενας ελάχιστος φορολογικός συντελεστής είναι αναγκαίος και αυτό καθίσταται ευκολότερο χωρίς τους Βρετανούς.

Η εξαγγελία της Μ. Βρετανίας να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή πρέπει να ερμηνευθεί ως ένα μήνυμα για εσωτερική κατανάλωση. Πρόκειται για ένα τέχνασμα του μάρκετιγκ : “Η Μ. Βρετανία είναι ήδη ο μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο”.

Ο πράσινος ευρωβουλευτής προειδοποίησε τέλος τους βρετανούς πολιτικούς να μην δίνουνε απατηλές υποσχέσεις, διότι όποιος υπόσχεται ελευθερία διακίνησης αγαθώνν και κεφαλαίων, όχι όμως και ανθρώπων, υπόσχεται κάτι αβάσιμο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.